Kijkje in de keuken van onze aankomende editie in de maakNummer 73 – Herfsteditie Salt magazine

De foto waar je naar zit te kijken toont ‘de plank’, zoals dit in mooi bladenjargon wordt genoemd, die op een van de wanden van de Salt –redactie aan de muur kleeft. Het hele magazine in 148 pagina’s achter elkaar geplakt. Op deze manier kunnen we de voortgang vanaf onze grote centrale tafel, waar alle makers zitten te werken, goed zien. De post-its duiden op dingen die we nog moeten doen. Soms is dit een correctie doorvoeren of een fotowissel of omdat onze altijd kritische hoofdredacteur, Natasha Bloemhard, er toch nog wat over wil zeggen. Zoals je kunt zien is het einde in zicht. Dit weekend leggen we de laatste hand aan deze herfstuitgave en maandag dragen we onze herfstbaby over aan de verzorgende handen van onze drukker in België. Salt leden kunnen het nieuwe magazine rond 24 september op de deurmat horen ploffen. Twee dagen later is hij ook los verkrijgbaar in de Salt shop.

Een greep uit de onderwerpen
In deze editie doken we in het hoofd van enkele solo-avonturiers voor wie alleen zijn een manier van leven is. ”Of je het alleen zijn ervaart als solitude of loneliness hangt af van hoe goed de relatie met jezelf is”, aldus een van hen. In onze vierluik Roadtrip door Nederland, reizen we met de trein naar 9 Nederlandse steden om te genieten van een dosis stadsjungle. Voor ons grote interview spraken we met Mark Slats die als twintiger zonder zeilervaring van Australië naar Nederland voer. We zoomen in op de voordelen van yoga voor klimmers met 12 oefeningen die je heel gemakkelijk thuis kunt doen, volgden we Nouria Newman op haar solo kajak odyssee in Nepal en vroegen we oceaanroeier Ralph Tuijn naar wat hij op zijn expedities altijd bij zich heeft. En verder natuurlijk veel boeiende onderwerpen in onze vaste rubrieken.

24 september bij Salt leden op de deurmat. Los verkrijgbaar vanaf 26 september

Wait for it...