Sukkeldrafje is gezond

Of je nu op zondagochtend op een sukkeldrafje door het park holt, of iedere dag de benen onder je lijf vandaan sprint: uit recent onderzoek blijkt dat het één niet gezonder is dan het ander. Voor gezondheidswinst is 50 minuten joggen per week al genoeg: snelheid, duur en frequentie maken niet uit.


Het uitgebreide onderzoek, gepubliceerd in the British Journal of Sports Medicine, toont aan dat matig hardlopen de kans op een vroegtijdige dood met ongeveer een kwart vermindert. Die winst wordt vooral geboekt door minder kans op hart- en vaatziektes (30%) en minder kans op kanker (23%). Ook het tempo maakt voor de gezondheidswinst bijna niet uit. Toch is te intensief sporten volgens de onderzoekers ook weer niet goed: wie iedere dag zijn hardloopveters vastsnoert voor een intensief renrondje, loopt weer het risico om eerder dood te gaan.

Bestel nu Salt magazine
We plukten dit artikel uit Wildgroei, een rubriek uit Salt magazine. Meer lezen? Word lid en ontvang ieder kwartaal een 148 pagina dikke inspiratiebom in je brievenbus. Bij iedere bestelling nu tijdelijk gratis de Salt 2020 zakagenda.

Wait for it...