Wat zie je eigenlijk op de cover van Salt magazine?

De natuurlijke skischans die op de huidige cover van Salt magazine prijkt ligt middenin het Baikalmeer, een reusachtige binnenzee in het zuidoosten van Siberië. Het k-k-klappertandende ijstafereel inspireerde ons om een creatieve draai aan de winter te geven.


-40 graden
In de wintermaanden tikt de thermometer in de buurt van het Baikalmeer regelmatig de -40 graden Celsius aan. Hierdoor verandert het oudste (25 miljoen jaar) en diepste (1.700 meter) meer ter wereld iedere winter in een ijsplaat die zelfs de allerstoutste dromen van de Friese rayonhoofden overtreft. Schaatsen op het meer is echter lastig: door de enorme druk van het stijfbevroren water steken ijsbrokken als gigantische kartelmessen omhoog en vormen zich scheuren waar koek-en-zopie tentjes met gemak in verdwijnen.

Elfstedentocht
En nu maar hopen dat een vleugje Siberische vrieskou onze kant opkomt zodat we eindelijk weer eens de schaatsen kunnen onderbinden. Om nog maar te zwijgen van de Tocht der Tochten. Om de ijskoorts de kop in te drukken hebben hieronder we een paar huiveringwekkend mooie platen voor je uitgezocht.

Bestel Salt magazine
Nieuwsgierig geworden naar de inhoud? Word lid en ontvang ieder kwartaal een 148 pagina dikke inspiratiebom in je brievenbus. Bij iedere bestelling nu tijdelijk gratis de Salt 2020 zakagenda.

Wait for it...