SALT hoogtepunten van de ISPO sportbeurs

Afgelopen week struinde de Salt redactie over de beursvloer van de ISPO in München, de grootste internationale wintersport- en outdoorbeurs van Europa, voor de laatste trends en de nieuwste producten. Duurzaam denken en produceren neemt een enorme vlucht. Goddank! Dit zijn enkele hoogtepunten van onze strooptocht.


Het begin van onze 'strooptocht' over de ISPO-beursvloer.
Toffe Mizu drinkfles, geïnspireerd op de 'Grote Golf van Kanagawa'. #plasticsoupVaude maakt sportieve outdoorkleding van onder andere... koffiebonen.Bergans of Norway lanceert Save the Seasons campagne om bedreigde seizoenen op de UNESCO Werelderfgoedlijst te zetten.De nieuwe KånkenRe-wool is gemaakt van gerecyclede wolmaterialen.NOK geeft afgetrapte snowboards een tweede leven als stoere skateboards.Dit handgeschilderde Jones snowboard werd ten bate van Protect Our Winters op de beurs geveild.Bloedmooie skistokken van bamboe, vervaardigd door het Zweedse Kang.De fraaie sneeuwplanken van Arbor, deels gemaakt van duurzaam geoogst hout.Elektrisch aangedreven e-foil board van Audi.De Tocsen sensor belt een hulplijn als je na een fietscrash roerloos blijft liggen.Met de EXOlung kun je duiken zonder zuurstofflessen. Het filmpje op de site maakt veel duidelijk.Deze hardloopschoen van het Keniaanse Enda ging er met een Brandnew Award vandoor.De Cake Ösa: een elektrische alleskunner die alles vervoert, van ski's tot klusmaterialen en groentekistjes.Picture Organic gaat met 100% gerecyclede, organische of verantwoord verkregen materialen de strijd tegen klimaatverandering aan.Mammut ontwikkelde de super gelimiteerde Halo outfit speciaal voor speed klimmers. ISPO Award Gold Winner.De tassen van Pacsafe bezorgen je door het recyclen van oceaanpastic niet alleen een goed gevoel, ze houden ook grijpgrage handjes buiten de deur.Hollands Glorie bij de Rubytec Hotshot. #myhotshotmomentMet de Enomad Uno kun je al kajakkend, suppen of zeilend je eigen stroom opwekken.SkinAlp maakt van restmaterialen - die tijdens de productie van stijgvellen overblijven - vrolijk gekleurde riemen en portemonnees. #upcyclingOnopvallend de piste afblazen lukt niet meer met het K2 Afterblack board en de bijpassend boots.Dankzij de interactieve videogames van Plankpad is 'planken' nog nooit zo (verslavend) leuk geweest.Veja breidt zijn eerlijk gemaakte vegan collectie uit met hardloopschoenen.Op de mooie stand van Keen was volop aandacht voor bewust geproduceerde schoenen.Primaloft maakt al sinds jaar en dag technische kledingvezels van petflessen. Hierboven zie je het resultaat.Check het platform Patagonia Actions Works als je op zoek bent naar natuurorganisaties die de wereld weer een beetje beter willen maken.De handzame Firestick-brander van Primus past in iedere fietstas of rugzak.De nieuwe Columbia Facet is de terreinwagen onder de snelle hiking shoes.Coole trucker cap van Prana. Gemaakt van bio-katoen uiteraard. #treehuggerIn dit Duitse Wau surfboard zijn 3000 in München opgeraapte peuken verwerkt.De Dainese Concept 001, een beschermend pak voor professionele skiërs, blaast zich na een snoeiharde crash binnen 1/1000e van een seconde op.De Coffee Go van het Finse Kupilka. Gemaakt van gerecycled plastic en houtvezels.

Wait for it...