SALT WOOD CAMP XL

24 UUR IN DE WERELD VAN HOUT


In het weekend van 8-9 augustus duwen we je 24 uur onder in de wereld van hout. Van houtsnijden en houthakken tot en met vuur maken en koken op hout. Inclusief avontuurlijke kampeernacht, storytelling en wakker worden met een plons in het meer. We hebben slechts 25 plekjes en die zijn exclusief voor Salt-leden.

Nu veel mensen deze zomer in Nederland blijven, is het soms best speuren naar een plek waarvan je het gevoel hebt dat je ver weg bent van alles en iedereen. Het Kuinderbos in de Noordoostpolder is zo’n plek. Het is het oudste bos dat op de voormalige zeebodem van de Zuiderzee is ontstaan. Middenin in dit bos ligt Natuurkampeerterrein de Veenkuil, de plek waar wij de tenten van het Salt Wood Camp XL opslaan.Klein Zweden
Het gebied is zo verafgelegen, stil en bebost dat het ook vaak ‘klein Zweden’ wordt genoemd. En zodra je op de lange polderweg richting het bos rijdt, begrijp je direct waarom. Hier maakt de dagelijkse waan plaats voor heel veel ruimte en het geluid van ritselende bomen, kabbelend water, fluitende vogels, knapperend kampvuur en van bijltjes die op houtblokken vallen. Op deze plek, midden in het bos zetten we het Salt Wood Camp op en dompelen we je 24 uur helemaal onder in hout, van zaterdagmiddag 14.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur.


Wat ga je leren?
- Basis bomenkennis: soorten, waar groeien ze en waaraan herken je ze?
- Basis snoei- en zaagtechniek.
- Welke houtsoorten zijn er en welk hout gebruik je voor wat?
- Kennismaken met houtsnijgereedschap?
- Workshop houtsnijden.
- Bijlenclinic: soorten bijlen en welke bijl voor wat?
- Houthakken en houtstapelen.
- Vuur maken, vuur stoken en verschillende vuren opbouwen. Welk vuur voor wat?
- Koken op vuur.


Voor wie?
Voor iedereen die lid is van Salt, een liefde voor hout heeft, de geur ervan niet kan weerstaan, graag buiten is, hongerig is naar avontuur en nieuwe dingen leren.


Niet geschikt als je
- Jonger bent dan 12 jaar
- Scherpe messen en bijlen super eng vindt
- Niet van kampvuur houdt
- Niet van kamperen houdt
- Het Kuinderbos te ver reizen vindt


Slapen onder de sterren
Onderdeel van het Salt Wood Camp is een avontuurlijke kampeernacht op het terrein dat bij een heldere hemel bedolven wordt onder de sterren. Op een eigen plek bouwen we ons base camp op dat bestaat uit de houtwerkplaats en onze ‘buitenhuiskamer’ waar we vuurtjes stoken, verhalen delen en eten en drinken. Hier omheen kan iedereen zijn tentje, camper of caravan parkeren. Op deze plek zal een groot deel van de activiteiten plaatsvinden maar daarnaast dwalen we door het bos voor bomenkennis en een Zweedse fika, en springen we in het meer voor een verfrissende duik.Prijs
Deelname aan het Salt Wood Camp XL kost € 199


Inclusief:
Alle workshops, een eigen houtsnijset (houtsnij- en lepelmes, schuurpapier t.v.w. € 57), overnachting (in eigen tent, camper of caravan) eten en drinken, 2 x een fika (koffie/thee met Zweedse kaneelbol), verhalen, sterren, verrassingen en heel veel liefde van houtmeester Stijn van Oss en Salt oprichtster Natasha Bloemhard.

Exclusief
Reiskosten en reisverzekering.

Deelname is exclusief voor Salt-leden en we hebben slechts 25 beschikbare plekken.

Erbij zijn?
Stuur een mailtje naar natasha@getsalt.com o.v.v. Salt Wood Camp XL. Dan ontvang je van ons de betaalgegevens. Met je betaling maak je je inschrijving definitief.

Vast in de stemming komen? Check dit filmpje dat filmmaker Wouter Kingma maakte van Houtmeester Stijn van Oss. Hierin vertelt hij over zijn passie voor hout en het buiten zijn in de natuur.
Wait for it...