Salt Wood Camp - 11 juli 2020 - UITVERKOCHT


Find out why we make things and why it matters. Van bomenkennis tot de fijne kneepjes van het houtsnijden, hersenyoga, kampvuurtje maken en samenzijn op een bijzondere plek. Dat is de magie van het Salt Wood Camp. We hebben een nieuwe datum, twee sessies en (slechts) 25 plekjes per keer.

We zijn helaas helemaal uitverkocht!
Registreer vast je interesse voor de volgende Salt Wood Camps, dan ben je als eerste op de hoogte van het programma en de ticketverkoop

In een wereld die gedomineerd wordt door massaproductie worden spullen tegenwoordig zo goed gemaakt dat we er haast verveeld door raken. Perfectie lijkt het hoogst haalbare en het meest aantrekkelijk maar het tegenovergestelde is waar. Perfectie is oersaai!

Door zelf dingen te maken kiezen we voor verandering, ontwikkeling en voor groei. Behalve dat het unieke voorwerpen oplevert, zijn het vooral de verhalen over en de herinneringen aan het maakproces die het oneindig waardevol maken.


Op zaterdag 11 juli bouwen wij in Brabant, tussen de fruitbomen van Floris onze werkplaats weer op voor een van onze meest favoriete Salt workshops: houtsnijden.

Floris Natuurlijke Bomen is een kleinschalige kwekerij maar wel met een grote verscheidenheid aan rassen, zoals peren-, appel-, kersen- en pruimenbomen. Oeroude rassen met een stevig karakter. Zodra Floris over ‘zijn’ bomen begint te vertellen, voel je zijn passie en lijkt boomkweker zijn die dag het allermooiste beroep dat er bestaat.

Op die plek, verscholen tussen de fruitbomen vind je de Salt houtwerkplaats. En Stijn van Oss, onze houtmeester die je vier uur lang onderdompelt in pure wellness waarin je de weldadige effecten van het werken met hout ervaart en kennismaakt met de eeuwenoude traditie van het houtsnijden.

Zittend op houten bankjes met daarop zachte verhuisdekens, met je voeten in het gras en als het meezit, het zonnetje op je bol. Drankje in de hand, samen met een Bossche Bol (ochtendsessie) of een BBQ worstje (middagsessie). Welkom bij Salt. Welkom op je dagje wellness.


Datum: zaterdag 11 juli 2020
Locatie: Floris Natuurlijke Bomen in Den Dungen (Brabant)
Duur: 4 uur. Ochtendsessie van 9.30 – 13.30 uur. (OCHTEND IS VOL) Middagsessie van 14.00 – 18.00 uur. (MIDDAG IS VOL)

Aantal personen: Maximaal 25 per sessie

Wat ga je leren?
- Basis bomenkennis: soorten, waar groeien ze en waaraan herken je ze?
- Basis snoei- en zaagtechniek
- Welke houtsoorten zijn er en welk hout voor wat?
- Kennismaken met houtsnijgereedschap?
- Hoe begin je met het maken van een lepel, taartmes of koffiemok?
- Wat zijn de snijtechnieken? Welk mes voor wat?
- Hoe gebruik ik een bijl?
- Hoe bewaar ik mijn werkstuk zolang het nog niet klaar is?
- Afwerking van je werkstuk: uitkoken, schuren, beschilderen etc.
- Hoe onderhoud ik mijn gereedschap?
- Messenslijptechniek

Voor wie?
Voor iedereen die van leren houdt en graag nieuwe dingen wilt proberen. Voor deze workshop is geen ervaring vereist.

Niet geschikt als je
- Jonger bent dan 12 jaar
- Scherpe messen super eng vindt
- Niet van pleisterplak houdt
- Den Dungen te ver reizen vindt

Bekijk hier de impressie van een eerdere editie:Prijzen:


• Optie 1: Workshop 4 uur + Lepelmesje en Houtsnijmesje
Salt Leden: € 89 / Niet-leden € 109


• Optie 2: Workshop 4 uur + Lepelmesje, Houtsnijmesje en Bijltje verpakt in een houten kistje.
Salt Leden: € 139 / Niet-leden € 159


• Optie 3: Workshop 4 uur + Lepelmesje, Houtsnijmesje, Bijltje, slijpsteentje en boek Vers Hout verpakt in een houten kistje.
Salt Leden: € 179 / Niet-leden € 199

Prijzen zijn inclusief Koffie, thee, limonade en Bossche bol (ochtend) of Biertje, wijntje, limonade en worstje (middag)

Aanmelden:
We zijn helaas helemaal uitverkocht. Wil je toch op de reservelijst?
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com o.v.v. Salt Wood Camp met daarin: Je naam en evt. met wie je komt. Of je de Ochtend (VOL) of Middag (VOL) Sessie bij wilt wonen, Welk pakket je wilt (optie 1, 2 of 3) en of je Salt Lid bent.

Wait for it...