Dwalen zonder verdwalen


De meeste outdoor fans kan het niet ontgaan zijn; de komst van komoot. Een slimme routeplanner waarmee iedereen in staat is om meer van de wereld te ontdekken. Sinds de start in 2010 maken er al meer dan 10 miljoen mensen over de hele wereld gebruik van. En met ingang van dit jaar wijst de app je ook in het Nederlands de weg.

Trailrunnen, dagenlang hiken in de bergen, wandelen in de bossen of een gravel ride door eigen land; wat je ook doet, het verlangen om nieuwe plekken te ontdekken is iets dat de meeste outdoor liefhebbers gemeen hebben. Tot nu toe was hier altijd grondig onderzoek naar interessante regio’s en paden voor nodig, gevolgd door het afstruinen van forums, het raadplegen van kaarten en boeken, en vervolgens het synchroniseren van de GPS-coördinaten om de route tot in de details te plannen.

Komoot combineert alle elementen die belangrijk zijn voor het plannen van routes in één handige planner, die beschikbaar is als app op Android en iOS, of op je computer. Onder de vele features van komoot zijn gedetailleerde kaarten, informatie over wegtypen en ondergrond, hoogteprofielen, integraties met Garmin en Polar, en aanbevelingen van lokale experts. Als je de route eenmaal gepland hebt, kun je deze met de smartphone app van komoot navigeren en als je wilt onderweg ook nog eenvoudig aanpassen.

Met komoot herontdek je het avontuur, maar wel in de wetenschap dat verdwalen er niet meer bij hoeft te zijn. Je ontdekt verborgen pareltjes dankzij de aanbevelingen van andere hikers, fietsers en hardlopers, zodat je nooit meer het gevoel hoeft te hebben dat je iets gemist hebt.

Komoot maakt jouw outdoorervaring beter, of het nou een zondagse wandeling, iconische meerdaagse trektocht, of lange trailrun in de bergen is. De features van de routeplanner geven je alle benodigde details voor het plannen en volbrengen van je activiteit met precies de juiste balans tussen avontuur en voorbereiding. En als extra bonus: omdat het plannen en navigeren van een route makkelijk is, hoef je minder te stoppen om de weg te vinden en kun je meer van de natuur om je heen genieten.

Kenmerken
• Sport-specifieke routes. Kies je sport, je start- en eindpunt en komoot plant een route op de paden die het meest geschikt zijn voor jou.
• Gedetailleerde routeprofielen
• Highlights met aanbevelingen van locals, variërend van een leuk café tot en met een mooi uitzichtpunt of een goede plek om te (wild)kamperen.
•Inspirerende collecties. Selecteer de regio die je graag wilt ontdekken en je krijgt vanzelf lokale Collecties te zien met routesuggesties gebaseerd op jouw sport.
• Offline navigatie zodat je ook in de gebieden zonder goed bereik veilig kunt navigeren. Bovendien spaart het je batterij.
• Geen GPS nodig. Met de app (Android en IOS) navigeer je gewoon op je telefoon.
• Spraaknavigatie waardoor je je telefoon gewoon in je (rug)zak kunt houden.
• Sla je eigen route op, maak highlights aan, voeg foto’s toe, deel je route en draag bij aan de wereldwijde community.Kosten
Komoot is gratis te downloaden en te gebruiken. Bij de gratis versie kunnen kaarten voor offline gebruik aangekocht worden voor € 3,99 (regio), € 5,99 (meerdere regio’s) of de hele wereld voor € 29,99. Voor iedereen die verder gaat bestaat er een Premium abonnement dat € 59,99 per jaar kost en vele opties extra’s biedt waaronder een meerdaagse planner, persoonlijke collecties en on-tour weersinformatie.

Komoot proberen?
Kies een paar regio’s die je wilt ontdekken en download gratis de bundel t.w.v. € 8,99 die Salt mag weggeven aan nieuwe komootklanten. Dit gaat heel eenvoudig. Ga naar www.komoot.nl/g, maak eerst een account aan en log in. Eenmaal ingelogd zet je je profiel op en kom je vanzelf bij het scherm waar je je waardebon kunt verzilveren. Gebruik hiervoor de code SALT *

* Code is alleen voor nieuwe gebruikers. Geldig tot 31-12-2020

Wait for it...