Puzzeltocht Draisine Fietsexpo


De fiets is voor Nederlanders het meest vanzelfsprekende voorwerp ooit. We zijn ermee opgegroeid en velen van ons hebben zelf meerdere ‘rossen’ in bezit. Voor de uitvinding ervan moeten we ruim 200 jaar terug in de tijd, naar 1817 toen baron Karl von Drais de Draisine bedacht. Zonder het te weten werd zijn laufmachine de voorloper van de huidige fiets. Deze fietsroute door Amersfoort vertelt het verhaal van het ontstaan van de fiets aan de hand van 10 kunstwerken, gemaakt door lezers van Salt magazine, die verspreid door de stad bij verschillende ondernemers in de etalage hangen. Bij elk kunstwerk wordt er een klein stukje van de geschiedenis verteld.

Puzzeltocht
Behalve een leuke fietstocht, kun je ook meedoen aan de puzzeltocht.
Elk kunstwerk daagt je uit om vaker én langer te kijken. Want in elke afbeelding zit een antwoord verstopt. Dit antwoord vul je in de vakjes onder de vraag in. In iedere rij met vakjes is één vakje grijs gearceerd. De letter in dit vakje heb je aan het eind van de fietstocht, als je alle vragen hebt beantwoord, nodig om het wachtwoord waarnaar we op zoek zijn te ontcijferen. Uit alle de goede antwoorden verloten we een proefpakket waarin de smaken van de Duitse steden Heidelberg en Mannheim zijn samengebracht.

Je kunt het puzzelformulier op zondag 3 oktober komen ophalen bij de festivaltent van het Keistad Fietsfestival op het Oliemolenhof in Amersfoort.
Wil je meedingen naar de prijs, lever dan je formulier na afloop daar ook in. Je kunt het formulier ook hier downloaden.

Bekijk hier de fietsroute op komoot:

Wait for it...