DE PRESIDENT

3200 jaar oud, 75 meter hoog, een diameter van 8 meter en een geschat stamvolume van 1540 kubieke meter. Nooit eerder lukte het om deze bejaarde reus fatsoenlijk op de foto te krijgen.

Toeristen houden het bij een foto van de stam, die op zich al indrukwekkend genoeg is. Maar niet voor fotograaf Michael ‘Nick’ Nichols; hij reisde in 2012 voor National Geographic naar het Sequoia National Park in Californië om de President vast te leggen, waar op dat moment een onderzoeksteam bezig was met het opmeten van de stam, zijtakken, twijgen en knoesten. Om de kwetsbare schors niet te beschadigen werden er kabels tot boven de kruin gespannen, waarlangs klimmers en camera’s naar boven werden getakeld. Het kostte Nichols 32 dagen werk om de boom te fotograferen en de uiteindelijke afbeelding van 126 afzonderlijke foto's aan elkaar te lassen. Hierdoor slaagde Nichols erin om de eerste foto van de President te maken die volledig in één frame werd vastgelegd. Het resultaat is een verbluffend beeld dat een van de oudste levende wezens op aarde in al zijn glorie laat zien.

Bekijk hier hoe hij dit voor elkaar kreeg:

Wait for it...