SALT MEETUP: MET DE VLAM IN DE PAN

Ticketverkoop gestart


Buiten koken is een manier van koken waarbij de klok wordt stilgezet door knetterend hout, likkende vlammen en sissende pannen die de ruimte vullen en de stilte breken. Dat mensen bij elkaar brengt en zowel flessen als gesprekken opent. Buiten in de wilde natuur, op een camping, in een stadspark, op het strand of gewoon in je achtertuin. Het vuur brengt net als vroeger alles samen.

In samenwerking met Petromax en chef René Reupkes van Buitenkoken Giethoorn organiseert Salt een workshop buitenkoken op zaterdag 16 oktober. Tijdens deze dag leer je de basiskennis over koken met vuur.

Datum zaterdag 16 oktober.
Tijd van 9.30 uur tot +/- 17.00 uur
Locatie Giethoorn.
Aantal deelnemers maximaal 30.


Wat ga je leren?
• Hoe maak je een veilige vuurplaats?
• Wat is het beste hout om op te koken?
• Hoe maak ik een vuur aan?
• Hoe bouw ik een goed vuur?
• Wat zijn de basismaterialen van een outdoor chef?
• Koken op en in gietijzer, inclusief onderhoud.
• Het bereiden van eten waarvoor verschillende materialen en technieken worden toegepast, waaronder het bakken van brood in de Dutch Oven, het roken van een zalm op een ceder houten plank, het maken van flammküchen op de plaat en het roosteren van groenten op de hete kolen. Ook leer je hoe je een goed bakkie koffie maakt op de kampeerplaats, maak je kennis met de smaak van Berkenwijn en vertellen we hoe je hooizout maakt.

Je werkt in kleine groepjes langs 7 verschillende workshops die elk zo'n 45 minuten duren. Overal moet je ook zelf aan de slag. Zo bereiden we onze eigen lunch en borrelsnacks en bakken we poffertjes voor bij de koffie.

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil leren over buiten koken en bovendien zin heeft in een gezellige dag met andere Salters. Kinderen vanaf 14 jaar zijn eveneens welkom.

Prijs: € 89

Inclusief:
- 7 workshops
- koffie, thee, frisdrank, berkenwijn
- lunch
- borrelsnacks


EXTRA VOOR SALT LEDEN
Salt - leden krijgen gratis een Petromax Dutch Oven FT05 (t.w.v. € 24,99) die je ook direct gaat gebruiken. Perfect maatje voor het bakken van een brood of een stoofpotje. Niet-leden kunnen deze Dutch Oven na afloop alsnog kopen.

Erbij zijn?
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com met de volgende informatie:
- Aantal mensen waarmee je wilt komen
- Of je wel of niet lid bent van Salt.

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Zodra je betaling binnen is, is je aanmelding definitief. Hierna ontvang je ook de laatste informatie.

CORONA

Het is er nog en dus hanteren wij de regels. Dat betekent dat je je QR-code (volledige vaccinatie of negatieve test) moet laten zien bij aankomst. Dank voor je begrip.

Wait for it...