TYROLEAN FARMERS’ HASH


Na een dag in de bergen zet je met deze Typische Oostenrijkse boerenbergmaaltijd een heerlijke beloning op tafel. Het leukst is om de pan gewoon op tafel te zetten met bordjes en mensen zelf hun eten op te laten scheppen. Tyrolean Farmers’ Hash combineert perfect met een dikke snee zuurdesembrood met ongezouten boter.

BEREIDING

1. Schil en snij en aardappelen. Scheur de bacon in reepjes (spekblokjes zijn al klein) en snij de ui klein. Verhit de olie in de gietijzeren braadpan of koekenpan. Voeg de aardappels toe en bak ze tot ze goudbruin zijn. Voeg de bacon, ui, boter en karwijzaad toe en fruit deze totdat het verkleurt.
2. Klop de eieren in een aparte kom en giet deze over de aardappels. Voeg peper toe.

Wees voorzichtig met het zout. Bacon en spek zijn al zout van zichzelf. Bestrooi met de verse kruiden. Bak tot de eieren gaar zijn. Je kunt de eieren ook apart bakken en die later op het bord erbij leggen.

INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
• 4-6 (medium gekookte) aardappels*
• 2 eetlepels olijfolie
• 4 plakken gerookte bacon of spekblokjes
• 1 witte of rode ui
• ½ eetlepel ongezouten boter
• ½ theelepel karwijzaad
• 2-4 eieren
• ½ bos peterselie of bieslook
• ½ theelepel oregano
• Zout
• Zwarte peper

Vegetariër? Vervang de bacon door sperziebonen
of sugarsnaps.

*Als je de aardappels even kort voorkookt, staat de pan eerder op tafel. Maar het hoeft niet per se.
Dit recept komt uit het boek The Great Outdoors (Engelstalig) verkrijgbaar in onze Salt Shop.


Wait for it...