Embroidered Leaves

Dat er een wonderlijke wereld in het kleinste, enkele blad van een boom of struik schuilt, laat de Amerikaanse kunstenares Hillary Waters Fayle ons zien.

Het blad waar de meesten van ons haast achteloos aan voorbij lopen, raapt zij op en tovert ze met gebruik van traditioneel borduurwerk om tot bladgoud: minikunstwerkjes gemaakt van bladeren die ze voornamelijk in haar eigen omgeving vindt. De garenklosjes komen deels uit de collectie van haar oma. Voor haar motieven kijkt ze naar spirituele en religieuze symboliek en patronen die in de natuur voorkomen; “maar elke relatie met de natuur vorm een inspiratie”, legt Hillary uit. “Mijn doel is om de mens en de natuur op symbolische wijze met elkaar te verbinden. Aandacht te hebben voor de wereld om ons heen en je te realiseren dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel.” Behalve met naald en draad laat de Amerikaanse ook met het mes geen steek vallen en geeft ze met haar verfijnde snijkunst ieder ogenschijnlijk doodnormaal blad een complete make-over.Wait for it...