Bike life

Je kunt ze zomaar tegenkomen tijdens je stedentrip in New York: een grote groep hippe jongeren die op hun stoere stuntfietsen de meest onwaarschijnlijke capriolen uithalen. Talenten zoals de 23-jarige Jae Milez bijvoorbeeld, een jongen die zo bedreven is in zijn waanzinnige wheelies dat hij zijn voorwiel maar helemaal van zijn fiets heeft afgeschroefd.

In de mini-docu Bike Life (how New York’s wheelie culture is creating community and changing lives) maak je kennis met deze subcultuur van showfietsers. Ooit ontstaan in de achterstandswijken van de Grote Appel, maar in pandemische tijden een golf van levensvreugde die de hele stad op stelten zet. Als de toffe tricks al geen glimlach op je gezicht toveren, dan doen de vrolijke interviews met deze straatkunstenaars dat wel.

Wait for it...