Stadsafari met natuurkenner Arjan Postma


Behalve afval vind je in de stad ook heel veel wildlife. Op zaterdag 4 september komen deze twee dingen samen in een Meetup die Salt in samenwerking met de Fjällräven Brand Store in Amsterdam en natuurkenner Arjan Postma organiseert. Er is plek voor 15 Salt-leden die gratis kunnen deelnemen aan een unieke stadsafari.

WE ZIJN VOL! WE HANTEREN NOG WEL EEN RESERVELIJST!


De unieke stadsafari met Arjan Postma vindt plaats n.a.v. de lancering deze zomer van de nieuwste Kånken Art Serie waarmee Fjällräven de strijdt aanbindt tegen plastic dat in onze oceanen drijft. Deze rugzak - waarvoor de Zweedse illustrator en animator Linn Fritz het unieke design maakte, dat bestaat uit uitgesneden stukken plastic afvalstukken - vertelt het verhaal van wat zich zowel onder als op het wateroppervlak aan het voltrekken is. “Ocean Surface is gemaakt vanuit vogelperspectief die het plastic vanuit de lucht op of net onder het wateroppervlak zien drijven”, zegt Linn. “Het treurige is dat vogels het zwerfplastic vaak voor voedsel aanzien. Hetzelfde geldt voor het zeeleven onder de waterspiegel. Ocean Deep is vanuit dit perspectief gemaakt”, vertelt de kunstenares.

Doel van de Kånken Art 2021 is om het bewustzijn over plastic afval en de gezondheid van onze oceanen te vergroten. Want wat veel mensen niet weten is dat het meeste afval dat in onze zeeën en oceanen drijft, ergens in de stad of langs de rivieren in het water terecht is gekomen. Zo ook in de Amsterdamse grachten waar het afval via het IJ en het Noordzeekanaal zowel naar de Noordzee als het IJsselmeer drijft.


Samen met natuurkenner, Fjällräven ambassadeur (én inmiddels ook tv-persoonlijkheid), Arjan Postma, zwerven we op 4 september door Amsterdam, op zoek naar de natuur en bijbehorende verhalen in de stad. En niemand minder dan Arjan Postma zal dit op een geweldige enerverende en verrassende manier vertellen. Zijn zicht op de stad zal dat van jou voorgoed veranderen. Onderweg verzamelen we tevens zwerfafval in een Fjällräven Trash Bag die iedere deelnemer krijgt uitgereikt.


Erbij zijn?
We hebben 15 plekjes en die zijn exclusief voor leden van Salt die gratis naar deze Meetup kunnen komen. Wil jij er hier een van zijn? Stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar laura@getsalt.com o.v.v. Stadsafari met A) je lidmaatschapsgegevens (naam waarop het lidmaatschap staat is voldoende) en B) een kort antwoord op de vraag waarom jij hier héél graag bij wilt zijn. De eerste 15 verrassende, grappige en ontroerende smeekbedes worden beloond met een gratis toegangsticket.

Datum zaterdag 4 september
Tijd 9.00 - +/- 12.00 uur. Volgens Arjan hebben we in de ochtend de beste kans op het zien van stadswild.
Basecamp Fjällräven Brand Store Amsterdam
Aantal deelnemers maximaal 15
Toegang Gratis, exclusief voor Salt leden
Inclusief Koffie / thee met koek, meet & greet met Arjan Postma, stadsafari en een goodie bag waar je wat aan hebt.


De nieuwe Kånken Art Series is ook te koop in de Salt shop.
Wie zijn bestelling plaatst voor 21 augustus, krijgt er de Meet & Greet op 4 september met Arjan Postma gratis bij.

• Bestel de Kånken Art - Ocean Surface
• Bestel de Kånken Art - Ocean Deep


Wait for it...