Nieuw in de shop: Salt Kalender


We zijn er helemaal aan gewend; Facebook die een digitaal tikje op je schouder geeft als er iemand 'uit je contacten' jarig is. Een fijne reminder, maar je échte inner circle staat natuurlijk handgeschreven op de verjaardagskalender in je huis. Evenals de andere dagen waar Facebook geen weet van heeft, zoals trouw- en sterfdagen, maar die wel belangrijk voor je zijn.


De Salt kalender is gevuld met volkswijsheden, zoals Friluftsliv, Samar, Merak, Waldeinsamkeit, Aloha enzovoorts. Elke maand een uitdrukking die in een volksaard staat gebeiteld. Woorden afkomstig uit de hele wereld, waaronder Nederland, die zich moeilijk laten vertalen maar boordevol wijsheid zitten. Elk woord in een apart lettertype dat het karakter van het land het beste uitdraagt.

366 dagen
In Japan noemen ze het wabi sabi wat 'de schoonheid van imperfectie' betekent. Aan die wijsheid hielden wij ons maar stevig vast toen we de fout ontdekten: september heeft van ons per ongeluk 31 dagen gekregen. Van die extra dag hebben we toen maar gelijk een droomdag gemaakt. :-)



Twee uitvoeringen
In het maakproces kregen we keuzestress. Zo vond onze oprichter, Natasha Bloemhard, de lettertypen in zwart het mooist. Vanwege de gekozen typografie vond zij zwart dicht bij een vorm van kalligrafie komen. De vormgeefster voelde zich echter meer thuis bij kleuren die we ook in de natuur tegenkomen. Toen we de keuze voorlegde aan de Salt community op Facebook bleek deze al net zo verdeeld. De uitslag was 50/50. Daarom hebben we besloten de kalender in beide uitvoeringen op de markt te brengen zodat jij uiteindelijk ook keuze hebt.

De Salt kalender is gedrukt op 300 grams VoorBIJ papier dat uit reststromen is gemaakt: ongebleekt gerecycled papier met bermgras van ecologisch beheerde bermen in Nederland.

• 12 pagina’s + voorblad
• Formaat: A4
• 300 grams stevig papier
• Afgewerkt met een coatingvrije, metalen ringband

Bestel je kalender in de Salt Shop:
Ik kies voor zwart (Kalligrafie-stijl)
Ik kies voor kleur (natuur)

Wait for it...