Salt Meetup: Maak je eigen peddel


Na een paar jaar van afwezigheid kunnen we eindelijk zeggen dat de peddel-maak workshop weer terug is op de Meetup-kalender. Je gaat aan de slag in de werkplaats van Inse Smit en Tijs de Winter, beide meubelmaker, scheepstimmerman en boardbouwer.

Wat ga je leren?
Onder begeleiding van Inse en Tijs leer je hoe je een kanopeddel maakt die op ambachtelijke wijze, met opgestroopte mouwen en het zweet op je voorhoofd van het schaven tot leven komt.

Wat in de ochtend nog een stapel losse latten is, is aan het eind van de dag een kanopeddel met een hoge aaibaarheid. Voor thuis aan de muur, als een trofee, of stevig in de hand voor het maken van een peddelslag door rimpelloos water. Een peddel die je leven lang met je meegaat, waar je ook gaat.

Behalve de vakkennis die je tijdens deze dag opdoet, beantwoord je ook onbewust de vraag ‘waarom we dingen maken en waarom dit ertoe doet?'


Voor wie?
Voor iedereen die meer wil leren over houtbewerking, houtsoorten en het werken met gereedschap. Je hoeft geen ervaring te hebben. Kinderen vanaf 14 jaar zijn welkom.

Cursusdata 2022
Zaterdag 19 februari (VOL)
Zaterdag 26 februari (VOL)
Zaterdag 5 maart(VOL)

Zaterdag 12 maart (Nog 2 plekjes)
Zaterdag 19 maart(VOL)
Zaterdag 26 maart (VOL)
Zaterdag 2 april (VOL)

Locatie Purmerend.
Tijdsduur 9.00 – 17.00 uur
Aantal deelnemers maximaal 10 cursisten per keer
Prijs € 259 / Salt Clubleden € 195,-
Inclusief alle materialen, gebruik gereedschappen, lunch, koffie/thee/frisdrank en 100% aandacht en liefde van Inse en Tijs. Na afloop sluiten we af met een drankje.


Erbij zijn?
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com met de volgende informatie:
- Voor welke cursusdag je wilt inschrijven,
- Aantal mensen waarmee je wilt komen,
- Of je wel of niet lid bent van Salt.

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Na betaling is je aanmelding definitief. Een week voor aanvang van de cursus ontvang je de laatste informatie.

In de week voor de workshop krijg je nog een mail met de laatste informatie.

Wait for it...