Masterclass: Zo bouw je een boomhut (in maquette)


Antoinette Blok gooide op haar 40e het roer compleet om. Haar bureau in een keurig ICT-kantoorgebouw maakte plaats voor een werkbank met sloophout en gereedschap. Maar eerst volgde ze in de Verenigde Staten een workshop bij Pete Nelson, bekend van Treehouse Masters op Discovery Channel, en creëerde zo zelf haar droombaan: ze werd boomhutbouwer.


Behalve dat Antoinette tijdens deze masterclass een fantastisch verhaal met je deelt over hoe zo’n radicale switch van het bureau naar de werkbank voor haar heeft uitgepakt, neemt ze je ook mee in de wereld van de boomhut. Want als het om boomhutten gaat, zijn we weer helemaal terug in onze kindertijd. Daar werd voor velen immers het zaadje voor het leiden van een avontuurlijk leven geplant. “Het bouwproces is van begin tot eind een bijzondere ontwikkeling”, vertelt Antoinette, “waarbij ik kinderfantasieën, inclusief die van de ouders, tot leven breng. Dat is de magie.” In deze Masterclass bouw je je eigen boomhut, maar dan in maquette vorm. Dat lukt immers in een dag.

Met je eigen fantasie maar onder begeleiding van de master herself. Tijdens dit proces legt ze je tevens uit hoe het er bij de bouw van een echte boomhut aan toe gaat. De masterclass vindt plaats in een boshut vlakbij Staverden, op de Veluwe. Hier ligt het bouwmateriaal uiteraard voor het oprapen, maar daarnaast neemt Antoinette uiteraard ook voldoende materiaal mee. Bouwen met eigen hout of props waaraan je een herinnering hebt? Neem mee.

Datum zondag 22 mei 2022
Locatie Ontspanningszaal Staverden, midden in de bossen bij de Veluwe.

Tijd van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur.
Aantal deelnemers maximaal 20. WE ZIJN VOL! Wil je op de reservelijst? Stuur dan even een mailtje naar meetups@getsalt.com

Kosten € Salt-leden € 125 | Niet-leden € 170
Prijs is inclusief Masterclass, gebruik van gereedschap, materialen, biologische lunch, thee, koffie, frisdrank en na afloop een biertje en een worstje (ook vegetarisch) dat we grillen boven een vuurtje.

Erbij zijn?
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com met de volgende informatie:
- Aantal mensen waarmee je wilt komen,
- Of je wel of niet lid bent van Salt.

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Na betaling is je aanmelding definitief. Een week voor aanvang van de cursus ontvang je de laatste informatie.

Locatie: Ontspanningszaal Staverden, midden in de bossen bij de Veluwe


Wait for it...