Salt Meetup: Als de Wieren-Weerga


Tijdens deze Meetup neemt Toine Wilke, ook wel bekend als de Zeewierman, je mee in de wereld van zeewieren die ook in ons eigen land in tal van soorten welig groeien. Zeewier is voeding in zijn oerkracht waar nog nooit iemand mee heeft geklooid en dat super goed bij ons lichaam past.

Toine zet zich met hart en ziel in voor dé groenten van de toekomst. Hij ziet het als zijn missie om iedereen ervan bewust te maken hoe leuk, lekker en gemakkelijk het eten van zeewier kan zijn. In een TEDx Talk waar het enthousiasme vanaf spat, vertelt hij hoe hij er jaren geleden voor het eerst mee kennismaakte. Dat was op een Indonesisch strand, waar zijn nieuwsgierigheid werd gewekt door twee vrouwen die iets deden wat hem totaal onduidelijk was. Bij navraag bleek dat ze zeewier aan het oogsten waren. Ze legden hem uit hoe makkelijk dat was en lieten hem wat proeven. Op dat moment voelde Toine letterlijk een ‘klik’. Hij vond het niet alleen lekker, maar het maakte direct iets in hem wakker. Hier wilde hij meer van weten.


Eenmaal terug in Europa ging hij voedingswetenschappen studeren en kwam hij erachter dat zeewier als dagelijkse voeding hier nog zo goed als onbekend was. Toine was vastberaden om hier verandering in te brengen. Hij vertrok naar Ierland waar hij van alles over zeewier leerde. En hij begon dagelijks zeewier te eten. De eerste twee weken merkte hij nauwelijks verschil, maar na verloop van tijd voelde hij zich steeds energieker.

Wanneer: Zaterdag 12 november
Tijd: van 13.00 - 17.00 uur
Waar: Scheveningen

Programma
13.00 uur: Ontvangst in de Campus@Sea.
13.00 - 14.30 uur: Zeewierwandeling met Toine: ontdek het groene goud van de Noordzee.
14.30 - 15.00 uur: Presentatie Zeewierboerderij. De zeewierpioniers van de NorthSea Farmers vertellen hun verhaal.
15.00 - 16.00 uur: Zeewierhapjes maken. Een workshop volle zilte zaligheden.
16.00 - 17.00 uur: Borrelen met zeewierhapjes en zeewierbier dat Gebrouwen is door Vrouwen.

Kosten
Salt-leden betalen € 75 | Niet-leden € 85
Als Salt-lid mag je één introducee meenemen die van 5% korting op de niet-ledenprijs profiteert. Hij/zij betaalt dan € 81.

Deze prijs is inclusief de zeewierwandeling, lezing van de Northsea Farmers, kookworkshop, zeewierhapjes, zeewierbier en een Zeewierbox t.w.v. € 25.

Er bij zijn?

LET OP! DEZE MEETUP IS VOL! Stuur een mailtje als je op de reservelijst wilt!
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com met hierin:
• je volledige naam
• of je wel of geen Salt lid bent
• je mobiele telefoonnummer
• met hoeveel mensen je wilt komen, inclusief de namen en e-mailadressen.

Aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail met de betalingsgegevens. Zodra je betaling binnen is, is je aanmelding definitief.


Bekijk alvast de TedX talk van Toine - Sea the future of your food

Wait for it...