Auteur: Floortje Dessing

Floortje Dessing - Ik lijk op m'n vader

Ik weet nu al, 2006 gaat bij mij de boeken in als een van de meest drukke jaren ooit. Mijn grootste probleem is dat ik moeilijk ‘nee’ kan zeggen en dat ik een gruwelijke perfectionist ben. Geloof me, dan heb je het snel druk, veel te druk. Maar ondanks dat ik me soms tot op het bot gesloopt voel, ben ik ook ongelooflijk trots op de dingen die gelukt zijn. Vraag me niet hoe ik het gedaan heb, maar op het moment dat ik dit schrijf, heb ik praktisch mijn laatste verhaaltje van mijn nieuwe boek bij de uitgever – die nu opgelucht ademhaalt - ingeleverd. ‘25 Wereldroutes’ is bijna (eind oktober) een feit.

Floortje Dessing - Obscure souvenirs

Een goede vriend van mij, Ernie, noemt mij al jaren een golden retriever. Hij maakt graag de vergelijking met zijn hond omdat het dier, telkens als hij hem uitlaat, altijd alles mee naar huis sleept wat hij maar tegenkomt. Schoenen, takken, kapotte uitlaten, lege melkpakken, dode eenden; je kan het zo gek niet bedenken of het dier komt er mee thuis. Al zijn het bij mij dan ietwat andere zaken, toch heb ook ik al jaren de eigenschap om met de grootst mogelijke rotzooi thuis te komen van een reis.

Floortje Dessing - Eilanden top 3

Ik ben dol op lijstjes. Altijd al geweest! Ik weet niet precies wat daar de diepere oorzaak van is of wat dat zegt over mijn karakter. Misschien wel dat ik de dingen graag orden en indeel naar mate van belangrijkheid. Maar ik ben niet de enige. Mensen als Reinout Oerlemans zijn er zelfs schatrijk mee geworden. Als hofleverancier van televisieprogramma’s waar lijstjes de leidraad in vormen, levert hij op dit gebied de ene na de andere kaskraker af. Toen mij gevraag werd om voor deze uitgave van Salt iets over mijn favoriete eilanden te vertellen, kon ik niet anders dan direct weer met een lijstje te komen.

Floortje Dessing - Reisdrang

De wetenschap dat je binnen korte tijd een hele stapel kadootjes krijgt, helemaal voor jou alleen! Zo’n gevoel ongeveer... Reizen, wat is dat toch voor een afwijking waarmee zo velen van ons behept zijn? Waarom is er toch steeds die drang om ons veilige nest te verlaten en ons in de meest vermoeiende en ingewikkelde ondernemingen te storten? Waarom kunnen we niet gewoon thuis blijven en rustig genieten van alle fijne dingen om ons heen in het knusse Nederland?

Wait for it...