Auteur: Salt Magazine

Top 10 Conscious Wallis

Foto: Jeroen van Rooijen / Shutterstock.com Zelfs al probeer je de kaart van Zwitserland plat op tafel te leggen, dan nóg zullen de 45 vierduizenders die het kanton Wallis telt, het papier omhoog drukken. Ze kunnen niet anders. Deze reuzen liggen dichter bij de hemel dan elke andere bergpiek, met de witbepoederde Matterhorn (4478 m) als letterlijk hoogtepunt. Van veraf is zichtbaar hoe de beroemdste berg van Zwitserland zich met zijn gekartelde tand onwrikbaar in het landschap heeft vastgebeten. Wallis is het land van de bergen, de passen, de gletsjers en de hemelbestormers. Het land waar de Rhône elke dag opnieuw met zijn blauwe slinger het landschap kleurt. Wallis is hét land voor de avonturiers.

Tijd is het beste Moederdagcadeau!

Tijd is het beste Moederdagcadeau! Zonder twijfel. Maar voor wie echt niet met lege handen aan wil komen, hier wat inspiratie die met Ma Bloem, de inmiddels overleden moeder van onze hoofdredacteur Natasha Bloemhard, in gedachten bij elkaar is gesprokkeld. Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis. (als de postbode doet wat-ie belooft) Van iedere bestelling maken wij een kleurrijk cadeautje, inclusief een Love Your Mother kaart, waarop je nog een persoonlijke noot kunt toevoegen.

Top 10 Conscious Luzern

Foto: Zwitserland Toerisme / Kevin Wildhaber Als je met een pijltje op het midden van de kaart van Zwitserland zou mikken, is de kans heel groot dat je Luzern en het gelijknamige kanton raakt. Alleen al door de ligging aan het fonkelende Vierwoudstedenmeer, dat omringd is door majestueuze alpen, is dit het (regio)hart om te veroveren. Begin je avontuur in de stad Luzern, dwaal door de Altstad en de Neustad, luister naar de rivier de Reuss die zich slurpend laaft aan de bak water die het meer hem elke dag voert, en wandel over de beroemde Kapelbrug, de oudste houten voetgangersbrug ter wereld. Buiten de stadsgrenzen wacht je een smakelijk achterland.

Wait for it...