Auteur: Salt Magazine

Lost Track New Zealand

In deze film volg je surfer Torren Martyn en filmmaker Ishka Folkwell op hun motoravontuur van drie maanden door de afgelegen wildernis van Nieuw-Zeeland, op zoek naar perfecte golven en herinneringen die levenslang beklijven. Zo vecht het tweetal tegen de elementen, overleven ze bijna-doodervaringen en ervaren ze momenten van complete gelukzaligheid. De boodschap van de film is dat je, ondanks hoogte- en dieptepunten in het leven, altijd tevredenheid en geluk zult vinden in een diepe verbinding met de natuur.

Chasing Kona

In 1999 bracht Rob Cummins een ‘kleine’ verandering aan in zijn levensstijl die de loop van zijn leven compleet zou veranderen: hij stopte met roken. In de 20 jaar die volgden groeide Cummins uit tot een van 's werelds beste duursporters en kwalificeerde hij zich tweemaal voor de wereldkampioenschappen van de slopende Ironman-race in Kona, Hawaii. In de film volgen we hem in zijn derde poging nadat een rugoperatie hem een paar jaar heeft weggehouden van de sport. Chasing Kona is het bizarre verhaal van hoe een roker die 60 sigaretten per dag rookte naar het hoogste podium reikt.

A Northern Light

De Boundary Waters Canoe Area Wilderness beslaat meer dan 1.000.000 hectare en loopt gevaar door de voorgestelde komst van een giftige kopermijn op de grens van het park. In deze film peddelt Patagonia ambassadeur Nathaniel Riverhorse Nakadate door de wildernis van Noord-Minnesota om een stem te geven aan een stille, ongerepte plek. “It’s all home water”. A Northern Light is een prachtig verhaal dat geschreven en verteld is door Riverhorse Nakadate en verbluffend in beeld is gebracht door filmmaker Tony Czech.

Nationaal Park Oosterschelde (est. 2002)

NATIONAAL PARK OOSTERSCHELDE Over dit park Een wereld van slikken, schorren en zandplaten waarbij het getij twee keer per dag het landschap volledig transformeert. Oorspronkelijk een riviermonding, maar de aanleg van de Deltawerken heeft de dynamiek compleet veranderd. Nu is het een zeearm waar per getij 800 miljard liter water op volle kracht naar binnen en buiten stroomt. Bovendien is het een belangrijk knooppunt voor duizenden vogels op de Oost-Atlantische vogeltrekroute die de Oosterschelde als broedgebied, tussenstop of overwinteringsplek gebruiken.

Wait for it...