Auteur: Salt Magazine

NATIONAAL PARK SALLANDSE HEUVELRUG (est. 2004)

NATIONAAL PARK SALLANDSE HEUVELRUG Over dit park Hier vind je sporen die de ijstijd van meer dan 100.000 jaar geleden heeft achtergelaten. Met maar liefst zesentwintig ‘bergen’ is Nationaal Park Sallandse Heuvelrug het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Noordwest-Europa. De verrassende hoogteverschillen zorgen voor een haast on-Nederlands landschap met onvoorstelbaar mooie vergezichten. Voor wandelaars, mountainbikers en trailrunners lopen tal van lijntjes door de uitgestrekte bossen en langs glooiende (paarse) heidevelden.

NATIONAAL PARK NIEUW LAND (est. 2008)

Over dit park Nieuw Land is de jongste telg van de Nederlandse nationale parken familie. Maar met een oppervlakte van bijna 29.000 hectare doet deze door rietkragen omzoomde waterpartij meteen van zich spreken. Het natte natuurpareltje ligt grotendeels in Flevoland en omvat de Oostvaardersplassen, de Marker Wadden, de Lepelaarsplassen en een gedeelte van het Markermeer. Talloze wandel-, fiets- en vaarroutes voorkomen dat je verzuipt in deze zee van ruimte.

Salt Sup Camps

Nog steeds de snelstgroeiende én meest diverse watersport van dit moment: suppen. En nog altijd willen heel veel mensen het graag leren. Dat kan deze zomer tijdens het Salt Sup Camp dat we in samenwerking met watersportcentrum The Spot in Zandvoort organiseren. In drie x 2,5 uur, op drie achtereenvolgende dagen nemen de TÜV-gecertificeerde instructeurs je mee in alle facetten van het suppen; van peddeltechniek en basishouding tot en met kennis van de zee en het materiaal, en het suppen van je eerste golf. We doen dit in een kleine groep van maximaal tien personen zodat iedereen de aandacht krijgt die je nodig hebt.

Wait for it...