Auteur: Salt Magazine

7 BLIND DATES met het Nederlandse landschap

Als Corona ons één ding heeft gebracht dan is het wel een collectieve verliefdheid op Nederland waarbij vastgeroeste overtuigingen aan diggelen zijn gevallen en oogkleppen met een ruk zijn afgegaan. Sindsdien gieren de vlinders en is elke kennismaking met een nieuw landschap als een blind date. Salt verzamelde 7 afspraakjes die geheid uitlopen op een vaste relatie maar wel eentje waarin wisselende contacten worden aangemoedigd.

Top 10 Conscious Graubünden

Foto: Zwitserland Toerisme / Rob Lewis Het Zwiterse kanton Graubünden, in het oosten, is de ‘dramaqueen’ van Zwitserland, maar dan in de goede zin van het woord. Het kanton staat bekend om zijn dramatische Alpenlandschap dat voor zo’n overweldigend natuurdecor zorgt, dat het ontroert. In één klap besef je weer de kracht van Moeder Natuur. Tussen de indrukwekkende pieken, met de Piz Bernina (4048,6m) als letterlijk het hoogste goed, nestelen authentiek bergdorpen, schuiven gletsjers, slingert de Zwitserse Grand Canyon - de Rheinschlucht -, maar ook een van de mooiste treinen ter wereld, de Bernina Express die op pure waterkracht door het landschap spoort.

Terra Incognita - Het Verre Oosten

In het warme westen van Amerika torenen flatgebouwen van steen uit over een zongebleekt landschap. Maar dit is niet het warme westen van Amerika. Precies het tegenovergestelde: het wilde (en ijskoude) oosten van Rusland. Siberië, ja. Om precies te zijn: Ulakhan-Sis, een oord dat klinkt alsof het is weggesleept uit Lord of the Rings. De Oostenrijkse pro-klimmer Kilian Fischhuber had er ook nog nooit van gehoord. Maar toen een vriend toevallig een paar foto’s vond, moest en zou Kilian er zo snel mogelijk klimmen.

Vaderdag

Vader, niemand anders kan in zijn schoenen staan. Zelfs jij niet toen je als kind in zijn maat 45 door het huis strompelde. Van hem leerde je hoe je je moest scheren, hoe je een vuurtje moet stoken, reikte hij zijn been om je aan vast te grijpen als je bang was en gaf hij je letterlijk een duwtje in de rug toen je voor het eerst op de fiets stapte. Met deze miniposter breng je een ode aan de herinneringen die het waard zijn om voor altijd herinnerd te worden. Inclusief lijst.

Wait for it...