Auteur: Salt Magazine

A TASTEFUL ADVENTURE

Salt x Rock City Brewing Amersfoort Zondag 4 september - 15.30 – 18.00 uur Wij noemen het een landingsbiertje. Het biertje dat je drinkt als je je bestemming hebt bereikt. Na een wandel-, fiets-, klim- of peddelavontuur, of bij aankomst op je kampeerplek. Op zondag 4 september kan je eindbestemming Rock City Brewing in Amersfoort zijn. Met de lokale brouwers en broers, Koen en Walter Overeem, heffen we het glas .. euh, de Stanley bierbeker, die jij na afloop ook nog eens mee naar huis neemt.

Hut Life in Oostenrijk

De 9 mooiste huttentochten op hoogte Wakker worden met het geluid van koeienbellen en het gestommel van wandelaars die zich klaarmaken voor de dag. En terwijl het zonnetje het immense bergdecor opwarmt, geniet jij van een huttenontbijtje met een koffietje erbij. Zo mooi en simpel is het leven van een bergwandelaar die de dagelijkse waan heeft ingewisseld voor een huttentocht in de Oostenrijkse alpen. Geïnspireerd? Dit zijn 9 meerdaagse wandeltochten voor een eenvoudig maar super avontuurlijk leven.

GO Tiny Meetup - zaterdag 27 augustus 2022

Kun je leven in een huis van 30 of zelfs minder vierkante meter? Toen de tiny house – beweging in 2013 de kop op stak werd het door velen - vooral gemeentes – gezien als een hype die vanzelf weer over zou waaien, laat staan serieus te nemen viel. Nu, bijna tien jaar later zijn er alleen in Nederland al 46 gemeentes die de kleine huisjes binnen hun grenzen hebben staan. Op 27 augustus, de dag dat we de lang uitgestelde Go Tiny Meetup organiseren, praten deze twee mensen je helemaal bij. Erbij zijn? We hebben plek voor 50 mensen.

Interview: Diana Nyad

Dit interview komt uit Salt #60- Zomer 2016 Tekst: Matthijs Meeuwsen / Beeld :The Ocean Film Tour Onmogelijke draaikolken. Onstuimige stormen. Hongerige haaien. Dodelijke kubuskwallen. Redenen te over waarom geen mens er ooit in slaagde om zonder hulpmiddelen van Cuba naar Florida – minstens 166 kilometer – te zwemmen. Ook de Amerikaanse zwemster Diana Nyad faalt eind jaren ’70 kansloos. Het betekent het einde van haar sportieve loopbaan; ruim dertig jaar lang ligt ze geen tel meer in het water. Totdat De Droom zich op haar zestigste toch weer een weg naar boven wringt.

Wait for it...