Auteur: Ard Krikke

Lees mee met de Salt Boekenclub!

Salt houdt van boeken. Van het gevoel, de geur en de mogelijkheid om er letterlijk in weg te duiken. Bovendien is bewezen dat mensen die lezen een stuk slimmer zijn. Op de Salt redactie puilt het inmiddels uit van de boeken, veel meer dan ik (Ard Krikke) als boekenwurm in mijn uppie kan verteren. Wil jij met me meelezen, meld je dan aan voor de Salt Boekenclub. Behalve dat je mee mag doen aan winacties (gratis boeken) ontvang je ook maandelijks een nieuwsbrief en krijg je exclusieve toegang tot toekomstige meet & greets met auteurs. Let wel: Om mee te doen met de Salt Boekenclub zorg je ervoor dat je Salt Lid bent!

Ontdek Engeland's Great Walking Trails

Engeland is een weergaloos wandelparadijs. Heuvels, valleien, rivieren, groene velden en kliffen van kalksteen domineren het landschap. Kriskras door dit walhalla lopen 16 National Trails, langeafstandspaden die de honger van iedere kilometervreter moeiteloos stillen. Het neusje van deze zalm zijn England’s Great Walking Trails: zeven meerdaagse wandelroutes – Pennine Way, South West Coast Path, North Down’s Way, Hadrian’s Wall Path, Norfolk Coast Path, Cleveland Way en Cotswold Way – die je het water in de mond laten lopen. Redacteur Ard Krikke nam alvast een flinke hap uit de Pennine Way, een 429 kilometer lange voettocht door het ruige noorden van Engeland. Aan tafel!

Good Vibrations: geschiedenis van de surfsound

Onlangs overleed The King of Surf Guitar Dick Dale. De 81-jarige Amerikaan was het boegbeeld van de surfrock en een van de invloedrijkste gitaristen uit het begin van de jaren ’60. Maar zijn grootste faam had hij te danken aan de film 'Pulp Fiction' (1994); Quentin Tarantino gebruikte de in gitaargalmen gedrenkte sound van Dale's hit 'Misirlou' uit 1962 als introductie van de film. Als eerbetoon aan de oude rocker hebben we een artikel over het ontstaan van de galmende surfsound uit de Salt archieven opgedoken. Lees hier het verhaal ('Good Vibrations') dat redacteur Ard Krikke schreef.

Wait for it...