Auteur: Ard Krikke

Ben Thouard wint de Red Bull Illume fotowedstrijd!

De Franse fotograaf Ben Thouard wint met een spetterende surfplaat de Red Bull Illume, 's werelds grootste actiesport-fotowedstrijd. Zijn hallucinerende onderwaterfoto van een surfer in Teahupo’o (Tahiti) werd gisteravond door een 50-koppige jury, waaronder Salts eigen beeldredacteur Laura Luykenaar, bovenop de Kronplatz in Zuid-Tirol uitgeroepen tot Overall Winnaar. In totaal dongen ruim 59.000 foto’s mee naar de 11 hoofdprijzen. Een overzicht van de winnende topfoto's per categorie.

Gert 'One Tough Mother' Boyle overleden. Rest in peace.

Gert Boyle, de vrouw achter het Amerikaanse Columbia Sportswear, is vorige week in haar woonplaats Portland overleden. De aan de nazi’s ontsnapte Boyle, die het gezicht was van de hilarische One Tough Mother reclamecampagnes, is 95 jaar oud geworden. Als eerbetoon aan de ‘Chairma of the Board’ hebben we hieronder een 12 jaar oud interview met 'Ma Boyle' uit Salt magazine geplaatst. Redacteur Ard Krikke sprak destijds met de pittige outdoortante ter gelegenheid van haar toen net uitgekomen boek ‘One Tough Mother’.

Vier toffe weekendtips

Het is weer tijd voor 4 Bullet Friday: vier toffe tips voor een een leuk en afwisselend herfstweekend. 1. Trek je stevige stappers aan en doe zaterdag mee aan de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht. Je banjert van fort naar bunker en van landgoed naar boerderij. Uitgelichte bomen, vuurspuwers en dansers wijzen je de weg. Dagkaarten zijn nog beschikbaar voor de afstanden: 12,5 / 20 / 25 / 37,5 km. waterliniewandeltocht.nl 2. Zin om met je mountainbike de herfstbossen in te duiken? Doe dan mee aan een van de 15 toertochten die dit weekend her en der in Nederland worden georganiseerd. Voor een paar euro (terplekke te voldoen) stuif je over de allermooiste singletracks. Check www.ntfu.nl/fietsers/kalender voor uitgebreide info. 3. Komt het zaterdag met bakken uit de hemel? Nestel jezelf in een lekkere stoel en luister naar de levenslessen van big wave surflegende Laird Hamilton in de postcastserie Oprah’s Master Class. “I see the ocean as my teacher”. Andere beroemdheden in de serie zijn Whoopi Goldberg, Ellen DeGeneres en Jay-Z Lengte: 32 min. 4. De afgelopen weken zijn paddenstoelen weer massaal uit de grond geschoten. Ontdek deze paddo-pracht door met een gids van Staatsbosbeheer op pad te gaan. Bijvoorbeeld in het Almeerderhout, boswachterij Westerschouwen of in de bossen van Landgoed ’t Nijendal.

Boekenwurm gaat op reis - Ard op sabbatical

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om een sabbatical te nemen. Maar liefst 3 maanden lang neem ik de tijd om een serieus te unpluggen. Ik ga dit onder meer doen door een week of zes in mijn uppie door Schotland te fietsen. Het plan is om van het Engelse Newcastle naar de Schotse Shetland Islands te fietsen (en weer terug via de Highlands). Dit deel van de North Sea Cycle Route, een 6000 kilometer lange fietsroute rondom de Noordzee, moet behalve mooi ook betoverend leeg zijn. Ideaal om het hoofd van overbodige ballast te ontdoen. In mijn bagage zitten behalve een tentje, matje, slaapzak en kookspullen uiteraard ook boeken. Geen e-books, maar gewoon ouderwetse exemplaren van papier. Zo neem ik ‘Alleen’ van Tim Voors, ‘Een vrouw in de poolnacht’ van Christiane Ritter, ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Vernes, ‘Over Paden’ van Robert Moor en ‘Washington Black’ van Esi Edugyan mee. Zwaar? Zeker, maar dat heb ik er graag voor over. Niets fijner dan na een lange dag rustig een boek te lezen. Althans, voor mij dan.

Wait for it...