Salt Meetup: ZO WORD JE BERGWIJS

KOOP NU JE TICKET! We hebben nog 3 plekjes vrij!


Datum zondag 21 mei Tijd 10.00 –16.00 uur Locatie Het Lokaal in De Nieuwe Stad in Amersfoort

Het maken van wandeltochten door de bergen wordt steeds populairder, vooral huttentochten zijn in trek. Maar de bergen zijn niet alleen prachtig, ze kunnen ook meedogenloos zijn. Een goede voorbereiding is de sleutel voor een onvergetelijk avontuur. Samen met de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) en het KNMI, organiseren we een Salt Meetup waarin we jou bergwijs gaan maken.

Elke dag een wandeling door een overweldigende natuur en dan aan het eind van de dag neerploffen in een hut waar je verwelkomd wordt door een vrolijke waard die je verwend met een glas en een echte bergmaaltijd. Ondertussen geniet je van het immense uitzicht en het leven hoog in de bergen. Klinkt best goed hè? Maar hoe plan je zo’n tocht? Hoe weet je of de tocht wel geschikt is voor jou? En of het ook geschikt is voor kinderen? Wat als het weer omslaat?

Deze Salt Meetup bestaat uit 2 verschillende workshops:

1. Tochtenplanning in de bergen en lopen met kaart en kompas.
NKBV-tochtleider Maarten IJssel, legt je stap voor stap uit hoe je een routeplan maakt en hoe je met gebruik van kaart en kompas door de bergen navigeert. Niet alleen maar luisteren maar zelf ook doen.

2. Weerkunde in de bergen
Rob Groenland van het KNMI leert je in deze workshop hoe je aan de hand van weerpatronen, weerkaarten en weerberichten het weer in de bergen beter kunt voorspellen.

Programma
Inloop vanaf 9.30 uur met koffie en cake.
10.00 uur start ochtendsessie
12.30 lunch
13.30 start middagsessie
16.00 uur einde met afsluitend drankje.

Tickets € 50 p.p.
Inclusief koffie, thee, cake, lunch, frisdrank van Lemonaid en Charitea en een afsluitend drankje.

Extra voor Salt-leden
een gratis Nikwax Duopack Tech Wash & Nikwax TX.Direct Wash-In (t.w.v € 22). Deze duurzame set van Nikwax reinigt en herstelt het ademend en waterafstotend vermogen van je kostbare outdoorkleding.

Erbij zijn?
We hebben plaats voor 50 deelnemers die verdeeld worden in twee groepen van 25. In de ochtend volg je de ene workshop en in de middag de andere. Elke workshop duurt zo’n 2,5 uur.
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com met het aantal tickets dat je wilt hebben, inclusief de namen en e-mailadressen van de mensen die met je meekomen. Ben je Salt-lid, laat weten op wiens naam het lidmaatschap staat.


Over de NKBV
is de club in Nederland voor iedereen die geïnteresseerd is in bergwandelen, alpinisme en klimsport. Naast het aanbieden van diverse cursussen en opleidingen, beschikt het NKBV over een uitgebreid kenniscentrum en profiteren leden van het feit dat de NKBV jaarlijks € 400.000 bijdraagt aan het Gegenrechtfonds waarmee routes worden onderhouden en berghutten betaalbaar blijven. Leden krijgen bovendien tot 50% korting op overnachtingen in berghutten.