Conscious Travel Festival

Op 14 mei organiseert Zwitserland Toerisme in Amsterdam het Conscious Travel Festival waar duurzame reistips en workshops overgoten worden met kunst, muziek en soul food. Erbij zijn? Meld je dan snel aan.


Foto: © Zwitserland Toerisme - Nicola Fuerer

Hoe geniet je niet alleen vandaag, maar ook over 10 jaar nog steeds van de bergen en de bossen. De playground voor eindeloze huttentochten, mountainbike avonturen, riviertrips, klimplezier en wintersportbelevenissen? Hier denken we graag over na, samen met Zwitserland Toerisme. Niet door niet meer op reis te gaan, maar wel door kritischer te kijken naar de keuzes die we maken. Op 14 mei dompelen we je onder in het reizen van deze tijd. Je ziet, hoort en ervaart hoe je met keuzes je reiservaring kunt verdiepen en verrijken.
Het festival wordt om die reden ook bewust kleinschalig gehouden: Max 250 deelnemers die verspreid over de dag aan diverse workshops mee kunnen doen en kunnen genieten van Zwitserse lekkernijen waaronder raclette en risotto waarmee je niet alleen je maag maar ook je ziel vult.


Foto: Jeroen van Rooijen / Shutterstock.com

Workshops
Naast Salt zijn ook Bever, The Hike, Tristan Boogaard, Belén Castelló, NKBV en Columbus partners van het Conscious Travel Festival. Elk van ons neemt een avontuurlijke workshop voor haar rekening. Van virtueel fietsen in de bergen tot en met het leren verduurzamen van je kostbare outdoorspullen. Wij organiseren in samenwerking met Caran d’Ache een workshop waarin je je creatief kunt uitleven op het iconische berglandschap van Wallis. Geen enkel kanton bevat zo veel (45) vierduizenders als Wallis, het land van de hemelbestormers.

Recyclen voor toegang
Op het festivalterrein staat de Bever Buiten-Gebruikt recycle container. Breng naast je ticket een item mee om te recyclen! Samen geven wij gebruikte spullen zoals kleding, schoenen, slaapzakken of tenten hiermee een tweede leven. Bever verwerkt de inzameling zo goed mogelijk, alle herbruikbare materialen recyclet Bever tot grondstoffen voor de productie van nieuwe outdoor kleding en gear.


Foto: Zwitserland Toerisme / © Gornergrat Bahn - Ernst Christen


FEST FACTS
Conscious Travel Festival door Zwitserland Toerisme
Datum zaterdag 14 mei 2022
Tijd 10.00 – 16.30 uur
Locatie Up Events Amsterdam
Foto: Veysonnaz Tourisme / Simona Weber - Shutterstock.com