UITVERKOCHT! - DARK SKY WEEKEND 2019

25-27 oktober, Terschelling


Na vijf uitverkochte edities mogen we het zeggen: het Salt Dark Sky weekend op Terschelling is een klassieker! Dark Sky pioniers van het eerste uur (ja, we hebben echt mensen die geen editie gemist hebben) weten hoe we de voorgaande jaren bezig zijn geweest om van dit weekend een bijzonder verhaal te maken. En dat streven is voor onze 2019 editie niet veranderd.

Het Salt Dark Sky weekend is in de eerste plaats een viering van het donker. De reden is dat donkerte in ons land inmiddels een zeldzaamheid is. Als Nederland prijken we in de top 3 van de meest lichtvervuilde landen ter wereld. Ons land baadt ‘s nachts in een zee van licht. Behalve op de Wadden. En het eiland Terschelling was in 2014 niet alleen het eerste eiland maar tevens de allereerste plek in Nederland die hiervoor bij de internationale organisatie Dark Sky Association aanklopte en om erkenning vroeg en deze ook kreeg.Dark Sky Park
Sinds 2015 is het natuurgebied de Boschplaat aan de oostkant van Terschelling officieel een Dark Sky Park en schaart het kleine Waddenpareltje zich tussen andere duistere figuren als de Grand Canyon, Joshua Tree en Death Valley in Amerika. En dat is heel erg bijzonder. Als we in dit weekend geluk hebben (lees: heldere hemel) kun je je ogen niet geloven. Dan stelen de sterren de show en verandert de Melkweg het heelal in één grote catwalk. Het is in het Dark Sky weekend nagenoeg Nieuwe Maan dus we hebben goede kaarten in handen. Op zaterdagavond hebben we een Dark Sky zwerftocht over het eiland gepland. Sterrenkijkers, Dark Beer en eilandjuttertjes gaan uiteraard mee.Jutterstocht en workshop
Overdag doen we de dingen die het daglicht kunnen verdragen. Zoals een jutterstocht op zaterdagochtend met de boswachter en de milieujutter die bos, duin en strand aaneenrijgen. ’s Middags gaan we met onze buit aan de slag in het atelier waar je onder begeleiding van onze houtmeester de mooiste kunstwerken produceert. Zelfs mensen die zichzelf allesbehalve creatief vinden, verrassen zichzelf.Op zondagochtend kun je kiezen uit verschillende opties, bestaande uit een Eco-safari waarbij je met elektrische terreinwagentjes over onverharde paden door de natuur rijdt, een sessie paarden coaching of meedoen aan een GPS-fietstocht over het eiland. Op het moment van schrijven zijn nog niet alle onderdelen van de zondag in beton gegoten, maar vertrouw erop dat we je niet zullen teleurstellen.Al deze activiteiten worden aan elkaar ‘gelijmd’ met heerlijk eten en drinken, muziek, kampvuur en boekjes lezen voor de houtkachel van het sfeervolle Strandhotel Terschelling dat ons vaste ‘base camp’ is.


Erbij zijn?
WE ZIJN HELAAS AL UITVERKOCHT! WE HANTEREN NOG WEL EEN RESERVELIJST
We hebben maximaal 35 plekken beschikbaar en we zijn elk jaar uitverkocht. Dus wil je erbij zijn, wacht dan niet met het veiligstellen van je plek.

Prijs per persoon: Salt leden: € 295,-. / Niet-Leden: € 329,-*
* Als lid van Salt mag je 1 introducee meenemen voor de prijs van een Salt lid

Early Bird Tickets (maximaal 15)
Vroege vogels profiteren van cadeautjes. De eerste 15 boekers krijgen er een Stanley Ceramivac Bottle (0,7 l), t.w.v. € 40 bij.


Nog geen lid van Salt? Word het dan nu en profiteer gelijk van de korting op dit weekend. Bovendien ontvang je jaarlijks 4 toffe seizoenmagazines (148 pagina’s dik) en in december een jaaragenda voor het nieuwe jaar.

Prijs is inclusief

• Bootretour Harlingen – Terschelling – Harlingen (Heen vrijdag 25 oktober met de boot van 14.30 of 16.30 uur. Terug zondag 27 oktober met de boot van 14.00 of 17.00 uur)
• Bagagevervoer naar en van het hotel.
• Fietshuur voor drie dagen.
• Welkomstdrankje (Juttertje) + eilandborrelsnack.
• Twee overnachtingen in het Strandhotel.
• 2 x ontbijt, 2x lunch, 1 x vrijdagavondhap, 1 x 3-gangendiner op zaterdagavond (Dark Dinner).
• Strandjuttocht op zaterdagochtend met de Milieujutter en de boswachter.
• Fika met kaneelbroodje in het veld.
• Houtworkshop op zaterdag met Stijn van Oss.
• Gebruik van alle materialen en gereedschappen (verf, lijm, hamers, zagen, messen, bijlen, verf etc.)
• Dark Sky Park excursie op zaterdagavond.
• Zondagochtendactiviteit.
• Goodie bag waar je wat aan hebt.

Niet inclusief alle overige drankjes, reis- en parkeerkosten naar en van Harlingen en annuleringsverzekering.

INSCHRIJVEN

Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com o.v.v. inschrijving Dark Sky Weekend 2019 met de volgende informatie:

1. Aantal personen waarmee je wilt komen plus de namen, geboortedata, telefoonnummer en e-mailadressen van je medereizigers,
2. Of je Salt Lid bent

Zodra je aanmelding binnen is, ontvang je een bevestigingsmail met de betalingsgegevens plus nog wat extra vragen over je eetgewoontes, etc.
Zodra je betaling binnen is, is je aanmelding definitief.Onze lichtjes in de duisternis zijn:

Strandhotel Terschelling
Rederij Doeksen
Morakniv
Olight
Dremel
Light my Fire
Puur Terschelling