Beschrijving Salt Volggroep

Dit is de Salt lezer, volger, vriend, fan

De Salt lezer kenmerkt zich door zijn actieve, avontuurlijke én duurzame leefstijl. Hij/zij trekt er graag regelmatig op uit, reist veelvuldig in zowel binnen- als buitenland, kiest in eerste instantie voor een verblijf in de natuur (water, bergen, bossen), maar combineert zijn verblijf graag met een stedelijk avontuur. De Salt lezer voelt zich vrij en onafhankelijk en wil graag gevoed worden met inspirerende verhalen en initiatieven die zijn/haar leven niet alleen verrijken met belevenis maar ook met betekenis. Vrienden spelen een belangrijke rol. Een deel van de Salt lezers heeft kinderen en vindt het belangrijk om zijn of haar levensstijl door te geven aan de volgende generatie.

Daarnaast voelt de Salt lezer zich het beste als hij/zij zowel fysiek als mentaal fit is. Ook op dit gebied laat hij/zij zich graag inspireren door nieuwe inzichten. De Salt lezer wil graag herkend worden als iemand die bewust kiest voor het leiden van een gezonde levensstijl, maar gaat hierbij de ‘gewone’ geneugten van het leven niet uit de weg.
De wens om een gezond leven te leiden vertaalt zich bij de Salt lezer ook in een brede maatschappelijke betrokkenheid voor mens en natuur. De Salt lezer wil graag (laten) zien dat een duurzame levensstijl volledig van deze tijd is, en is er zelfs trots op om op dit gebied goed op de hoogte en zelfs trendsettend te zijn. De behoefte om bij te dragen en een verschil te maken met inspirerende initiatieven die ertoe doen, vormen de ‘groene draad’ in zijn/haar leven. De Salt lezer heeft vooral behoefte aan eerlijke en zinvolle informatie die relevant is in het leven dat hij/zij leeft en/of ambieert.

De Salt lezer is iemand die zich letterlijk door het leven beweegt, en afhankelijk van de afstand en het doel kiest hij/zij voor een bijpassend transportsysteem. Duurzaam reizen heeft hierbij een pré. Als ‘commuter’ reist de Salt lezer met de auto, maar als de afstand en de verbinding het toelaten, is het openbaar vervoer, de fiets, skates of gewoon te voet een goed alternatief. Voor de grotere afstanden kiest de Salt lezer voor alle vormen van transport. Vooral functionele auto’s die aansluiten bij de actieve en avontuurlijke levensstijl genieten de voorkeur.

Tevens is de Salt lezer gevoelig voor productinnovaties, vormgeving en kwaliteit. Hij/zij beschouwt zichzelf als iemand van deze tijd en is goed geïnformeerd (of wil dat worden) over de laatste (technologische) ontwikkelingen op het gebied van functionele kleding en sportspecifieke producten, maar reizen, transport, media, wonen, voeding en gezondheid spelen ook een belangrijke rol in het leven van de Salt lezer.