Salt Meetup: LUISTER NAAR DE TAAL VAN HET TAPIJT

Datum: zondag 4 juni Tijd: 14.00 – 17.30 uur Locatie: De Machinist, Rotterdam

Foto: Geert van Hertum

Een vloerkleed heeft iedereen wel in zijn huis, maar een kleed dat volgens het eeuwenoude weefambacht in de bergen van Marokko of Tunesië wordt gemaakt, is een heel ander verhaal. Het is het verhaal van de Nederlandse Karin Kandt-Reinders die met haar social enterprise Fair Fabrics samenwerkt met lokale producenten uit verschillende landen, met als doel een duurzame economische ontwikkeling die zowel de leefomstandigheden als het ondernemerschap en zelfstandigheid van de producenten verbeteren.

Foto: Geert van Hertum

Toen Karin vorig najaar bij ons op de redactie kwam met een aantal tapijtsamples onder haar arm waren we direct verkocht. Vooral de robuuste kwaliteit, de fantastische designs en kleuren, maar ook de geur van de bergen deden de vonk overslaan. Echte tapijten waar het ambacht dat steeds zeldzamer is, en de toewijding van de vrouwen werkzaam in de ateliers vanaf spatten. Dit verhaal moet doorverteld worden, vonden wij.

Foto: Jenae Somedays

Zo leidde onze ontmoeting naar deze Meetup waarin Karin haar eigen verhaal zal delen over hoe en waarom ze tot de oprichting van Fair Fabrics is gekomen. Bovendien kun je deze middag - als je interesse hebt - inschrijven op een kleed(je) dat exclusief voor Salt is ontworpen, en in meerdere afmetingen en twee verschillende uitvoeringen zal worden geweven: Beach en Forest.

Ook kun je deze middag deelnemen aan een workshop waarin je aan de hand van de ‘Language of Weaving’ je eigen poster stempelt. Veel van de vrouwen die werkzaam zijn in de ateliers zijn analfabeet. Door middel van symbolen ontwikkelden zij hun eigen taal. En uiteraard ontbreekt een Marokkaanse thee- en koffieceremonie met baklava deze middag niet.

Datum zondag 4 juni 2023 LET OP! NIEUWE DATUM
Tijd 12.00 – 15.30 uur
Locatie De Machinist, Rotterdam
Prijs € 15 voor Salt-leden | Niet-leden € 22,50

Erbij zijn?
Stuur een mailtje naar meetups@getsalt.com en zet daarin je naam, of je Salt lid bent en met hoeveel personen (inclusief de namen en e-mailadressen) je eventueel wilt komen. Als Salt lid mag je één introducee meenemen voor dezelfde ticketprijs.

Foto: Anis Gueddig

Foto: Anis Gueddig