Find out why we make things and why it matters


Salt Makers Fest
Een weekend lang in het teken van de makers waar we gaan bouwen en brouwen. Leer van de meesters hoe je dingen voor elkaar krijgt. Met diverse inspirerende workshops waarbij de handen uit de mouwen gaan. Inclusief 2 sfeervolle kampeernachten met muziek, film, boeken en uiteraard schaften!

Er zijn nog een paar plekjes vrij gekomen!!

In een wereld die gedomineerd wordt door massaproductie worden spullen tegenwoordig zo goed gemaakt dat we er haast verveeld door raken. Perfectie lijkt het hoogst haalbare en het meest aantrekkelijk maar het tegenovergestelde is waar. Perfectie is oersaai!
Sinds de opmars van de DIY - maakcultuur bloeien onze creatieve vermogens als nooit tevoren en was vergankelijkheid nog nooit zo mooi.

"Find out why we make things and why it matters"

Door zelf dingen te maken kiezen we voor verandering, ontwikkeling en voor groei. Behalve dat het unieke voorwerpen oplevert, zijn het vooral de verhalen over en de herinneringen aan het maakproces die het oneindig waardevol maken. Dit is de reden geweest voor het ontstaan van het Salt Makers Fest. En in het weekend van 20-22 september gaat de tweede editie van start. Het succes ervan hangt mede af van jezelf. Wij zorgen voor een mix van makers die jou de kneepjes van hun vak gaan bijbrengen. Jij voegt daar je bloed, zweet en glimlach aan toe. En dat allemaal op een avontuurlijke locatie, het Kuinderbos in de Noordoostpolder, waar we voor twee nachten onze tenten opslaan, zorgen voor (h)eerlijk eten en drinken tijdens de schafttijd, wat muziek en filmpjes voor in onze minibios meebrengen en ook nog samen met de boswachter een wilderniswandeling maken.
De werkplaats
In vergelijking met vorig jaar hebben we de opzet een klein beetje veranderd. Wij zorgen voor een basisfestivalprogramma dat gevuld is met allemaal verschillende makersactiviteiten die in tijd variëren van een half uur tot maximaal anderhalf uur. Al deze activiteiten vinden meerdere keren per dag plaats. Zo kun je aan zoveel mogelijk activiteiten deelnemen. Zo hebben we het Dremel Bosatelier waar je de hele dag terecht kunt om onder begeleiding van ervaren klusjesmannen- en vrouwen aan de slag te gaan met hout, verf, staal of wat dan ook. Daarnaast zijn er onder meer workshops vuur maken, houthakken, knopen leggen, bomenkennis en pizzabakken. Kun je meedoen aan een Ukelele clinic, wildzwemmen of ga je bij het Lemonaid Station aan de slag voor een workshop upcyclen. Ook leer je hier hoe je zelf heel gemakkelijk limonade maakt. Bij Moto Coffee Roasters leer je hoe je een goede Cup of Joe maakt in the outdoors maar ook hoe koffieboontjes gebrand worden. Wegdromen met boeken doe je in de Little Outdoor Library en we hebben een hele toffe selectie short films die we in onze minibios draaien. Het is slechts een greep van wat we in petto hebben. De veelvraat rijgt alle klussen achter elkaar en heeft aan het einde van het weekend zo ongeveer alles gedaan, gezien, gehoord en gelezen. Maar niks moet en niksen mag.

Basis programma
Een Makers Fest maak je met zijn allen, vandaar dat we niet alles kunnen en willen verraden. Wij zorgen voor de basisingrediënten en jij voegt daar je zweet, inzet en brede glimlach aan toe. Een tipje van de sluier van wat je kunt maken: stempels, schommel, hangplank, lamp, wandelstok, appelcider, vuur, koffie, muziek, pizza’s en nachtfoto’s. Meer zeggen we (nog) niet. Deze workshops en clinics variëren in tijd van een kwartiertje tot zo’n anderhalf uur en worden minimaal 2 keer gegeven.
Lees hier meer over het Basis Programma

Upgrade programma
Sommige vaardigheden laten zich niet in een uurtje wringen. Om de kennis over te dragen en je ook echt iets te leren waar je wat aan hebt en je thuis mee verder kunt, heb je meer tijd nodig. Wij hebben 5 makers bijeen gebracht die allemaal een fantastische vaardigheid hebben. Voor deze workshops betaal je een extra bedrag.Beschikbare plekken zijn alleen voor deelnemers aan het Salt Makers Fest.
Lees hier meer over het Upgrade Programma!Locatie
We gaan logeren bij de boswachter, op natuurkampeerterrein de Veenkuil in het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Het Kuinderbos is een weergaloze wildernis die je nergens anders in Nederland aantreft. In het uit de kluiten gewassen polderwoud, dat in de jaren ’40 en ’50 is aangelegd op de voormalige bodem van de Zuiderzee, wemelt het van de bijzondere planten, paddenstoelen, libellen, vlinders, vogels, ringslangen en rovers als de boommarter en de das. Ook IJslandse paarden en Welshpony’s dwalen in de buurt van de Kuinderplas vrij rond. Het bos dankt zijn woeste uiterlijk bovenal aan de verschillende soorten bomen die hier tot in de hemel groeien. Van berken, beuken, esdoorns, wilgen, populieren, lariksen tot sparren en dennen. Niets voor niets staat het Kuinderbos ook wel bekend als Klein Zweden. Midden in deze natuur slaan we onze tenten op (iedereen neemt een eigen tent mee) of parkeer je je camper of caravan. Daarnaast staat de ‘bouwplaats’ met alle werkstationnetjes en in het midden het Salt ‘clubhuis’, de schafttafels, de bar, de vuurplaats en de buitenkeuken. Mocht het weer ons minder goed gezind zijn, dan verandert de werkschuur van Staatsbosbeheer het atelier.Programma

Vrijdag 20 september
Aankomst vanaf 18.00 uur. Plek uitzoeken, tent opzetten of je camper / caravan parkeren.
Voor mensen die nog niet gegeten hebben, of voor wie toch nog trek heeft, hebben we een grote pan tomatensoep klaar staan, met brood en dips. Rest van de avond gewoon lekker chillen, drankje drinken, plaatje draaien, kaartje leggen, fikkie stoken en elkaar leren kennen.

Zaterdag 21 september
09.00 uur - ochtendschaft
10.00 uur - bosatelier open en start workshops
12.30 uur - middagschaft
14.00 uur - vervolg klussen.
17.00 uur - happy hour
19.00 uur - avondschaft
20.00 uur - avondprogramma (afhankelijk van het weer)

Zondag 22 september
09.00 uur - ochtendschaft
10.00 uur - bosatelier open en start workshops
12.30 uur - middagschaft
14.00 uur - het laatste uurtje in de werkplaatsen.
15.00 uur - start open expositie van alles wat er in dit weekend is gemaakt
16.00 uur - start koopzondag in de Salt Shop. We nemen een leuke mix van artikelen mee die dit weekend met een mooi prijsvoordeel (en het voordeel van geen verzendkosten).
17.00 uur - Einde tweede editie van het Salt Makers Fest.TICKETS
Maximaal 100 tickets Er zijn nog een paar plekjes vrij gekomen!!
Kinderen (8 t/m 13 jaar) zijn welkom. Ook honden zijn welkom, mits ze zich gedragen ;-)

Prijzen

Prijs per persoon:
Salt-leden € 190 + 1 introducee voor dezelfde prijs.
Niet-leden € 225
Prijs kind € 85

AANMELDEN
Stuur een mail naar meetups@getsalt.com o.v.v. Ticket Makers Fest 2019 met daarin je naam plus het aantal volwassenen / kinderen waarmee je wilt komen. Vergeet niet te vermelden of je Salt Lid bent. De aanmeldingen gaan op volgorde van binnenkomst. Zodra de betaling binnen is, is je aanmelding definitief.

Prijs is inclusief:
• 2 kampeerovernachtingen (eigen tent, camper of caravan),
• Alle workshops van het basisfestivalprogramma,
• Alle maaltijden + koffie, thee, limonade, sojamelk e.d. tijdens het ontbijt, lunch en koffiepauzes,
• Limonades en watertjes zijn gedurende het hele weekend voorhanden
• Een goodiebag waar je écht wat aan hebt,
• Een wilderniswandeling,
• Avondprogramma

Prijs is exclusief
• Workshops uit het upgrade programma (optioneel voor iedere deelnemer)
• Alcoholische dranken (wijn, speciaalbier) en frisdrank
• Reis- en annuleringsverzekering

Ons annuleringsbeleid


Impressie van de allereerste editie - 2018


Fotoalbum Salt Makers Fest - 21 t/m 23 september 2018
Trotse partners van het Salt Makers Fest 2019
Staatsbosbeheer
Hilleberg
Light my Fire
Stanley
Morakniv
Dremel
Lemonaid
Charitea
Grills & Stoves