Agenda 2021


Het idee is simpel. Mensen die dingen doen raken nooit uitgeleerd, ontmoeten altijd nieuwe mensen, hebben een leuke tijd en inspireren anderen om ook aan de slag te gaan. De Salt Meetups zijn een viering van de outdoor lifestyle en deze staan al vast. Leuk als je langskomt. Check hieronder ons programma. Als Salt lid profiteer je altijd van voordelen zoals exclusieve deelname, voorrang bij inschrijving, korting of iets extra’s.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Salt Nieuwsbrief.Salt Meetups 2021

Corona heeft gekke dingen met de wereld gedaan. Iedereen die dacht dat de wereld maakbaar was, moet nu toch echt op zijn woorden terugkomen. Er zijn echt dingen waar wij geen controle over hebben. En dat is eigenlijk maar goed ook. Maar ook lastig. Eerlijk is eerlijk. Een oud gezegde is echter, ‘als het niet linksom kan, dan maar rechtsom’. En dat geldt ook voor onze Meetups. We hebben nieuwe dingen en nieuwe data. We hopen je in 2021 ergens te zien.

Salt Meetups zijn voor doeners; mensen die van ideeën houden, nieuwe dingen willen leren, geïnspireerd willen worden, hulp kunnen gebruiken of verandering willen. Samen zorgen we voor magie. Salt Meetups vinden verspreid door het jaar plaats maar door Corona is de agenda vloeibaar. Op hier vind je het meest actuele overzicht, uitgebreide informatie en kun je je ticket veiligstellen. Want alle Meetups zijn kleinschalig. Dit zorgt voor meer aandacht voor de deelnemers, meer verbinding tussen de deelnemers maar betekent ook dat het aantal tickets beperkt is. Een paar data kun je alvast noteren:
Salt Meetup: Maak je eigen peddel of handplane
Dit najaar organiseren we in samenwerking met Inse Smit - houtwerker en surfer - enkele workshops waarin je op ambachtelijke wijze leert je eigen peddel, handplane en later een surfplank van hout te maken.

14 cursusdata
Locatie Purmerend

Het was een van onze meest populaire workshops; het maken van een peddel van hout. Op ambachtelijke wijze, met opgestroopte mouwen en het zweet op je voorhoofd van het schaven. Wat in de ochtend nog een stapel losse latten is, is aan het eind van de dag een peddel met een hoge aaibaarheid. Voor thuis aan de muur, als een trofee, of stevig in de hand voor het maken van een peddelslag door rimpelloos water. Een peddel die je leven lang met je meegaat, waar je ook gaat. Want behalve de vakkennis die je tijdens deze dag opdoet, beantwoord je ook onbewust de vraag ‘waarom we dingen maken en waarom dit ertoe doet?

Na een paar jaar van afwezigheid kunnen we eindelijk zeggen dat de peddel-maak workshop weer is op de Meetup-kalender. Je gaat aan de slag in de werkplaats van Inse Smit en Tijs de Winter, beide meubelmaker, scheepstimmerman en boardbouwer. Tot en met eind februari 2022 worden er 14 cursusdata ingepland. De ene keer maak je een peddel, de andere keer een handplane. Locatie is Purmerend. De workshops wordt in kleine groepjes van maximaal 10 cursisten gegeven, en de workshop duurt een hele dag.

Wil jij hier graag bij zijn? Registreer dan vast je interesse, dan houden we je op de hoogte van data, locatie en de start van de ticketverkoop.GO TINY INSPIRATIEDAG

Datum zaterdag 24 april 2021 DEZE WORDT VERPLAATST NAAR HET NAJAAR!
Van 10.00 – 16.00 uur
Locatie Werkplaats Liberté Tiny Houses in Werkendam

Toegang exclusief voor leden van Salt en onder voorbehoud van eventuele Corona maatregelen!

Start kaartverkoop: zodra we meer info hebben over het toegestane aantal deelnemers gaat de kaartverkoop van start! Registreer vast je interesse voor deze inspiratie dag, dan ben je als eerste op de hoogte van de details.

Ben jij benieuwd of wonen in een tiny house iets voor jou is, schrijf je dan in voor de Go Tiny inspiratiedag die Salt in samenwerking met Monique van Orden van Tiny House Nederland en Gijsbert Schutten van Liberté Tiny Houses organiseert.

Tijdens deze dag komen de belangrijkste zaken aan bod waaraan je moet denken: mobiel of permanent? Hoe vind ik een plek? Wat zijn de kosten? Hoe begin je aan een ontwerp? Hoe lang duurt het bouwen ervan? Wat voor materialen gebruik je? Hoe leer ik ontspullen? Hoe is het in de winter? En nog veel meer (van jouw eigen) vragen komen aan bod. In de werkplaats krijg je bovendien een kijkje in een aantal tiny houses die daar worden gebouwd, leer je over slimme oplossingen die zowel ruimte bieden als besparen én ga je in de middag aan de slag met het bouwen van je eigen droomhuisje in maquettevorm waarmee je de eerste stappen in het ontwerpproces zet.

Registreer vast je interesse voor deze inspiratiedag, dan ben je als eerste op de hoogte van de details.SALT MAKERS FEST - 24-26 september 2021 DEZE VERPLAATSEN WE NAAR 2022
Een weekend lang in het teken van de makers waar we gaan bouwen en brouwen. Leer van de meesters hoe je dingen voor elkaar krijgt. Met diverse inspirerende workshops waarbij de handen uit de mouwen gaan. Inclusief 2 sfeervolle kampeernachten met muziek, film, boeken en uiteraard schaften!

Registreer vast je interesse, dan ben je als eerste op de hoogte van het programma en de ticketverkoop


SALT MEETUP UPDATES
Voor exacte data, programma’s en locaties:
Schrijf je je in voor de gratis Salt Nieuwsbrief
• Volg je @saltmagazine op Facebook, Twitter en InstagramDEZE MEETUPS ZIJN AL GEWEEST:

Fotoalbum Salt x Shimano MTB Clinic - 24 augustus 2021
Salt X Shimano MTB Clinic

Fotoalbum Salt Makersfest - 20 t/m 22 september 2019
Salt Makers Fest 2019

Fotoalbum Salt Makers Fest - 21 t/m 23 september 2018


Fotoalbum Salt PULLKA Meetup - 7 april 2018
Zelf doen? Ga naar www.PULLKA.comFotoalbum Salt Dark Sky MTB-Weekend - 17-19 november 2017


Fotoalbum Salt Woodcamp: Lepelsnijden - 10 september 2017


Fotoalbum Salt Meetup: Plastic Vissen - 1 juli 2017


Fotoalbum Salt Aanschuiftafel - 5 mei 2017


Fotoalbum Salt Lenteduik - 7 april 2017
Posted by Salt Magazine on 


Fotoalbum Salt Winterduik - BOEKENBAL - 14 januari 2017
Posted by Salt Magazine on 


Fotoalbum Salt Boulder Meetup 5 november 2016
Posted by Salt Magazine on 


Dit was Salt Live in 2015:

Salt Zomer Fest - 28 juni 2015Ons eerste Fest zit erop! Op zondag 28 juni meldden zich om kwart over 7 ’s ochtends de eerste dauwtrappers bij...

Posted by Salt Magazine on donderdag 9 juli 2015

Salt Herfst Fest - 27 september 2016Van klamme dauwochtenden en fraaie nazomeravonden tot geruisloze windstiltes en brute zuidwesters; de herfst is bij...

Posted by Salt Magazine on vrijdag 2 oktober 2015