Agenda 2021


Het idee is simpel. Mensen die dingen doen raken nooit uitgeleerd, ontmoeten altijd nieuwe mensen, hebben een leuke tijd en inspireren anderen om ook aan de slag te gaan. De Salt Meetups zijn een viering van de outdoor lifestyle en deze staan al vast. Leuk als je langskomt. Check hieronder ons programma. Als Salt lid profiteer je altijd van voordelen zoals exclusieve deelname, voorrang bij inschrijving, korting of iets extra’s.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Salt Nieuwsbrief.Salt Meetups 2021

Corona heeft gekke dingen met de wereld gedaan. Iedereen die dacht dat de wereld maakbaar was, moet nu toch echt op zijn woorden terugkomen. Er zijn echt dingen waar wij geen controle over hebben. En dat is eigenlijk maar goed ook. Maar ook lastig. Eerlijk is eerlijk. Een oud gezegde is echter, ‘als het niet linksom kan, dan maar rechtsom’. En dat geldt ook voor onze Meetups. We hebben nieuwe dingen en nieuwe data. We hopen je in 2021 ergens te zien.

Salt Meetups zijn voor doeners; mensen die van ideeën houden, nieuwe dingen willen leren, geïnspireerd willen worden, hulp kunnen gebruiken of verandering willen. Samen zorgen we voor magie. Salt Meetups vinden verspreid door het jaar plaats maar door Corona is de agenda vloeibaar. Op hier vind je het meest actuele overzicht, uitgebreide informatie en kun je je ticket veiligstellen. Want alle Meetups zijn kleinschalig. Dit zorgt voor meer aandacht voor de deelnemers, meer verbinding tussen de deelnemers maar betekent ook dat het aantal tickets beperkt is. Een paar data kun je alvast noteren:
Salt x Shimano Mountainbike Meetup

Datum dinsdag 24 augustus
Locatie Shimano Experience Center in Valkenburg

Corona heeft een hoop mensen op de fiets gezet, waaronder op de mountainbike. Nieuwkomers die ontdekten hoe leuk en avontuurlijk het fietsen is op een van de 235 mountainbikeroutes die ons land inmiddels telt. Vaak op een fiets die ze ‘ergens’ vonden; in de schuur bij een vriend of op Marktplaats. Maar ook mensen die jaren geleden hun 2WD in de wilgen hingen, hebben de mountainbike herontdekt.
Precies voor deze groep mensen organiseert Salt in samenwerking met fietsonderdelenspecialist Shimano op 24 augustus een inspiratiedag die volledig in het teken staat van mountainbiken. We nemen je mee naar de mountainbikeroute van Valkenburg, die start bij het Shimano Experience Center, en die alles bevat wat mountainbiken zo mooi maakt: klimmen, dalen, slingeren, single track, natuur. Tijdens deze tocht krijg je tal van techniektips waarmee je niet alleen je rijtechniek een flinke boost geeft maar ook het rijplezier.

Registreer vast je interesse voor deze MTB dag, dan ben je als eerste op de hoogte van de details.Verspreid door het jaar organiseren we verschillende Woodcamps waarin je de kneepjes van het vak leert. Van bomenkennis tot de fijne kneepjes van het houtsnijden, hersenyoga, kampvuurtje maken en samenzijn op een bijzondere plek. Dat is de magie van het Salt Wood Camp.

Eerstvolgende editie:

WOOD CAMP XL
Datum 27-29 augustus
Locatie Bosberaad in Berlicum.
Ticketverkoop start 30 juli 2021 - 12:00

Van basis bomenkennis en houtsoorten tot en met houtsnijgereedschap, snijtechniek en afwerking. Aan het eind van het weekend gaat iedereen geheid met een lepel, surfplankje of het begin van een mokje naar huis. Naast de workshop houtsnijden, leer je koken op hout, verzorgen we een bijlen clinic, leer je houthakken, hoe je een houtstapel maakt en hoe je verschillende soorten vuurtjes kunt stoken. Alles doorspekt met de passie en liefde voor hout zoals niemand anders die heeft als Stijn van Oss. Overige ingrediënten zijn een plons in het meertje, luisteren naar kampvuurverhalen, poëzie, relaxte tunes en een bierproeverij van de Salt speciaalbieren. Inclusief twee kampeernachten.

Registreer vast je interesse, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe data, het programma en de start van de ticketverkoopGO TINY INSPIRATIEDAG

Datum zaterdag 24 april 2021 DEZE WORDT VERPLAATST NAAR HET NAJAAR!
Van 10.00 – 16.00 uur
Locatie Werkplaats Liberté Tiny Houses in Werkendam

Toegang exclusief voor leden van Salt en onder voorbehoud van eventuele Corona maatregelen!

Start kaartverkoop: zodra we meer info hebben over het toegestane aantal deelnemers gaat de kaartverkoop van start! Registreer vast je interesse voor deze inspiratie dag, dan ben je als eerste op de hoogte van de details.

Ben jij benieuwd of wonen in een tiny house iets voor jou is, schrijf je dan in voor de Go Tiny inspiratiedag die Salt in samenwerking met Monique van Orden van Tiny House Nederland en Gijsbert Schutten van Liberté Tiny Houses organiseert.

Tijdens deze dag komen de belangrijkste zaken aan bod waaraan je moet denken: mobiel of permanent? Hoe vind ik een plek? Wat zijn de kosten? Hoe begin je aan een ontwerp? Hoe lang duurt het bouwen ervan? Wat voor materialen gebruik je? Hoe leer ik ontspullen? Hoe is het in de winter? En nog veel meer (van jouw eigen) vragen komen aan bod. In de werkplaats krijg je bovendien een kijkje in een aantal tiny houses die daar worden gebouwd, leer je over slimme oplossingen die zowel ruimte bieden als besparen én ga je in de middag aan de slag met het bouwen van je eigen droomhuisje in maquettevorm waarmee je de eerste stappen in het ontwerpproces zet.

Registreer vast je interesse voor deze inspiratiedag, dan ben je als eerste op de hoogte van de details.SALT DARK SKY WEEKEND - 29-31 oktober 2021
Onze klassieker op Terschelling die in 2021 hopelijk wél weer door kan gaan. Schrijf in je agenda: 29-31 oktober: dark sky, ruig eilandleven, zilte smaken, halloween en Strandhotel Terschelling. Meer hoef je niet te weten en is een verrassing. Slechts 35 plekken.

Registreer vast je interesse, dan ben je als eerste op de hoogte van het programma en de ticketverkoopSALT MAKERS FEST - 24-26 september 2021 DEZE VERPLAATSEN WE NAAR 2022
Een weekend lang in het teken van de makers waar we gaan bouwen en brouwen. Leer van de meesters hoe je dingen voor elkaar krijgt. Met diverse inspirerende workshops waarbij de handen uit de mouwen gaan. Inclusief 2 sfeervolle kampeernachten met muziek, film, boeken en uiteraard schaften!

Registreer vast je interesse, dan ben je als eerste op de hoogte van het programma en de ticketverkoop


SALT MEETUP UPDATES
Voor exacte data, programma’s en locaties:
Schrijf je je in voor de gratis Salt Nieuwsbrief
• Volg je @saltmagazine op Facebook, Twitter en InstagramDEZE MEETUPS ZIJN AL GEWEEST:

Fotoalbum Salt Makers Fest - 21 t/m 23 september 2018


Fotoalbum Salt PULLKA Meetup - 7 april 2018
Zelf doen? Ga naar www.PULLKA.comFotoalbum Salt Dark Sky MTB-Weekend - 17-19 november 2017


Fotoalbum Salt Woodcamp: Lepelsnijden - 10 september 2017


Fotoalbum Salt Meetup: Plastic Vissen - 1 juli 2017


Fotoalbum Salt Aanschuiftafel - 5 mei 2017


Fotoalbum Salt Lenteduik - 7 april 2017
Posted by Salt Magazine on 


Fotoalbum Salt Winterduik - BOEKENBAL - 14 januari 2017
Posted by Salt Magazine on 


Fotoalbum Salt Boulder Meetup 5 november 2016
Posted by Salt Magazine on 


Dit was Salt Live in 2015:

Salt Zomer Fest - 28 juni 2015Ons eerste Fest zit erop! Op zondag 28 juni meldden zich om kwart over 7 ’s ochtends de eerste dauwtrappers bij...

Posted by Salt Magazine on donderdag 9 juli 2015

Salt Herfst Fest - 27 september 2016Van klamme dauwochtenden en fraaie nazomeravonden tot geruisloze windstiltes en brute zuidwesters; de herfst is bij...

Posted by Salt Magazine on vrijdag 2 oktober 2015