Salt Meetups


Mensen die dingen doen kunnen anderen inspireren om ook aan de slag te gaan. Daarom organiseert Salt verspreid door het jaar verschillende Salt Meetups. Kleinschalig en variërend van workshops, clinics en filmvertoningen tot en met meerdaagse evenementjes en meet & greets met inspirerende merken, organisaties en sprekers. Spreekt jou dit aan? Check hieronder dan ons programma. Als Salt clublid profiteer je altijd van voordelen zoals exclusieve deelname, voorrang bij inschrijving, korting of iets extra’s.

Iemand meenemen? Als Salt Clublid neem je altijd 1 introducee mee voor dezelfde prijs.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Salt Nieuwsbrief.
Op zondag 27 augustus organiseren we een kano- en kajaktoertocht door het Wormer- en Jisperveld in Noord-Holland. Dit is het grootste aaneengesloten weidegebied van West-Europa, en bestaat uit honderden weilanden die omgeven zijn door slootjes en ruisende rietkragen. Samen met Kanocentrum Arjan Bloem, Hilleberg The Tentmaker, Biolite en nog veel meer toffe partners, organiseren we een dagtocht door dit mooie gebied inclusief verrassende pitstops.

Locatie: Kanocentrum Arjan Bloem
Datum: zondag 27 augustus
Tijd: 9.30-19.00u
Prijs: 97 euro pp inclusief kanohuur, lunch, snack en avondeten
Maximaal 50 personen, zowel voor beginners als gevorderden
Inschrijven doe je hier


Een weekend voor sportieve vaders en moeders die samen met hun kroost (vanaf 8 jaar) willen leren surfen, suppen of windsurfen. Uitvalsbasis is een gezellige camping in Zeeland, op loopafstand van het strand, waar je met je hele familie in een zogenaamde Family Tent verblijft. Een onderdompeling in de Californische surf lifestyle die met een officiële surf ceremonie wordt afgesloten.

Datum 8 t/m 10 september 2017
Locatie O’Neill surfdorp op Camping de Klepperstee in Ouddorp, Zeeland
Geschikt voor zowel voor beginners als gevorderden.
Kinderen: 8 -16 jaar. Vaders of moeders die niet deelnemen aan de activiteiten en kinderen die te jong zijn voor het surfprogramma kunnen uiteraard ook mee.
Plek voor maximaal 15 families.

Meer informatie en aanmelden
Een nieuwe workshop in het Salt Wood Camp, inclusief houtsnijset voor elke deelnemer

Hout is goud en niets is zo leuk als er zelf mee aan de slag gaan. Dit keer leer je hoe je je eigen lepels kunt snijden. In een middag tijd brengt onze houtkunstenaar Stijn van Oss je de fijne kneepjes bij van het werken met hout en de houtsnijtools van Morakniv. Na deze middag heb je niet alleen je eerste zelfgemaakte lepels in handen maar kun je thuis met zowel de vaardigheden als het gereedschap op zak verder werken aan de uitbreiding van je collectie.

Datum: 9 & 10 september (workshop van 9 sept is VOL)
Tijdsduur: 13-17 uur
Locatie: Floris' Natuurlijke Bomen, Rijndonksestraat 8, Den Dungen
Prijs: € 89.
Inclusief cursus, een Morakniv houtsnijset bestaande uit een wood carve mes lang lemmet 8 cm, een wood carve lepelmes en een slijpsteentje (winkelverkoopprijs € 63,90), koffie en appeltaart bij ontvangst en na afloop een Salt speciaalbiertje of een biologische limo van onze trotse sponsors Lemonaid en Charitea en een worstje dat we boven het vuur grillen.
Extra voor Salt-leden: een Light My Fire Fire Steel (t.w.v. € 11,95).
Maximaal aantal personen: 25

Meer informatie en aanmeldenDat de kracht van creativiteit niet alleen een uniek t-shirt op kan leveren maar ook verbindt, ervaar je tijdens een unieke tie-dye workshop die Salt samen met het fietskledingmerk Maloja in september in Amsterdam organiseert. Wil jij daar bij zijn, schrijf dan nu vast in. Het aantal plekken is beperkt en alleen aan Salt–leden voorbehouden. Een introducee neem je mee voor de halve prijs.

Salt Meetup: tie-dye workshop
Datum: zaterdag 16 september
Tijd: start om 13.00u, einde om 17.00u
Locatie: Alpsoluut, Amsterdam IJburg
Inclusief: Maloja t-shirt + afsluitende borrel
Prijs: € 45 per persoon,
Voor wie: exclusief voor Salt-leden, een introducee mag mee voor de halve prijs.
Maximaal: 50 personen - Aanmelden doe je hierHet varen met een Canadese kano is alsof je in een heerlijke loungebank wegzakt. Pure zen op het water waarbij elke peddelslag je rustiger maakt. Mits je de goede techniek hebt! In samenwerking met de Kanoshop in Bergschenhoek organiseren we op zaterdagmiddag 23 september een Meetup die helemaal in het teken staat van het varen in deze open kano, speciaal voor mensen die graag willen leren kanoën en nog geen of minimale ervaring hebben. De workshop begint bij het leren instappen en bouwt zich op voor ieder op eigen niveau, je leert zo de basis technieken van het open kano varen in het mooie Rottemeren gebied. Welcome to the slow lane

Locatie De Kanoshop, Hoeksekade 141, 2661 JL Bergschenhoek
Datum 23 september 217
Tijd 14.00-17.00u
Prijs € 59,- p.p. Salt leden hebben voorrang bij inschrijving en ontvangen een gratis drybag van het merk 'Sea to Summit'.
Inclusief: materiaal, instructie van een gecertificeerd kano instructeur, en afsluiting met worstjes grillen en Salt biertje of biologische limonade drinken.
Maximaal 36 personen
Inschrijven doe je hier
We willen dingen maken! Met eigen handen, bloed, zweet en tranen. Een ambacht leren. Ergens trots op zijn. Hout is goud; dit is samengevat de belangrijkste reden waarom inmiddels meer dan 50 cursisten tijdens deze workshops een houten peddel hebben gemaakt.Met zo’n succes kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dus was jij er niet bij, schrijf je dan nu in voor een van de volgende twee workshops, waarin je in één dag tijd je eigen steekpeddel (Canadese kano) leert maken.

Datum zaterdag 7 oktober en zaterdag 11 november
Tijdstip 9.00 – 17.00 uur
Locatie Ambachtelijk Botenbouw Centrum, Amersfoort
Kosten €170, -- Salt Leden hebben voorrang bij inschrijving.
Inclusief materiaal, instructie van Frank, gebruikmaking van alle gereedschappen, koffie/ thee, lunch en voor iedereen een Salt biertje of een biologische frisdrank van Lemonaid om mee af te sluiten.
Aantal deelnemers minimaal 8, maximaal 10
Inschrijven doe je hierOp zoek naar een fraaie 'geupcyclede' aanvulling voor in je huis? En wil je tegelijkertijd je fiets 'winterproof' maken? Kom dan naar deze Salt Meetup met je fiets en doe zelf, onder begeleiding, de wintercheck. En maak daarna een kapstok, designlamp of tafel van oude fietsonderdelen.

Datum zondag 29 oktober
Tijdstip 13.00 – 17.00 uur
Locatie Fietsboetiek 'Vive le Velo', Amersfoort
Prijs €79, -- Salt Leden hebben voorrang bij inschrijving.
Inclusief materiaal, instructie van Imke en Maarten, gebruikmaking van alle gereedschappen, koffie/ thee, en voor iedereen een Salt biertje of een biologische frisdrank van Lemonaid om mee af te sluiten.
Aantal deelnemers minimaal 7, maximaal 10
Inschrijven doe je hierSalt Meetups op de planning - Meer info volgt ZSM
• 9 September - Salt Woodcamp - Lepel snijdenSALT LIVE UPDATES
Voor exacte data, programma’s en locaties:
Schrijf je je in voor de gratis Salt Nieuwsbrief
• Volg je @saltmagazine op Facebook, Twitter en Instagram


Fotoalbum Salt Meetup: Plastic Vissen - 1 juli 2017Fotoalbum Salt Aanschuiftafel - 5 mei 2017


Fotoalbum Salt Lenteduik - 7 april 2017
Posted by Salt Magazine on 


Fotoalbum Salt Winterduik - BOEKENBAL - 14 januari 2017
Posted by Salt Magazine on 
Fotoalbum Salt Boulder Meetup 5 november 2016
Posted by Salt Magazine on 


Dit was Salt Live in 2015:

Salt Zomer Fest - 28 juni 2015Ons eerste Fest zit erop! Op zondag 28 juni meldden zich om kwart over 7 ’s ochtends de eerste dauwtrappers bij...

Posted by Salt Magazine on donderdag 9 juli 2015

Salt Herfst Fest - 27 september 2016Van klamme dauwochtenden en fraaie nazomeravonden tot geruisloze windstiltes en brute zuidwesters; de herfst is bij...

Posted by Salt Magazine on vrijdag 2 oktober 2015