Salt Makers Fest 2019

Inschrijving upgrade workshops gestart


In een wereld die gedomineerd wordt door massaproductie worden spullen tegenwoordig zo goed gemaakt dat we er haast verveeld door raken. Perfectie lijkt het hoogst haalbare en het meest aantrekkelijk maar het tegenovergestelde is waar. Perfectie is oersaai!
Sinds de opmars van de DIY - maakcultuur bloeien onze creatieve vermogens als nooit tevoren en was vergankelijkheid nog nooit zo mooi. Door zelf dingen te maken kiezen we voor verandering, ontwikkeling en voor groei. Behalve dat het unieke voorwerpen oplevert, zijn het vooral de verhalen over en de herinneringen aan het maakproces die het oneindig waardevol maken.


Basisprogramma
Een Makers Fest maak je met zijn allen, vandaar dat we niet alles kunnen en willen verraden. Wij zorgen voor de basisingrediënten en jij voegt daar je zweet, inzet en brede glimlach aan toe. Een tipje van de sluier van wat je kunt maken: stempels, schommel, hangplank, lamp, wandelstok, appelcider, vuur, koffie, muziek, pizza’s en nachtfoto’s. Meer zeggen we (nu nog) niet. Deze workshops en clinics variëren in tijd van een kwartiertje tot zo’n anderhalf uur en worden minimaal 2 keer gegeven. Volgende week onthullen we meer en dan kun je je hier ook al voor opgeven. Ter plekke kan ook nog, maar dan heb je de kans dat je misgrijpt.Upgrade programma
Sommige vaardigheden laten zich niet in een uurtje wringen. Om de kennis over te dragen en je ook echt iets te leren waar je wat aan hebt en je thuis mee verder kunt, heb je meer tijd nodig. Wij hebben 5 makers bijeen gebracht die allemaal een fantastische vaardigheid hebben. Voor deze workshops betaal je een extra bedrag. Een voorstelrondje.Ontmoet de makers Gijsbert Schutten en Gijs Coumou van Liberté Tiny House .
Workshop Tiny House bouwen in de vorm van een vogelhuisje.
Tijdsduur 1,5 uur
Wanneer zaterdag: 10.00 - 11.30 / 15:30 - 17:00 en zondag: 13.00 - 15.30 uur.
Maximaal aantal deelnemers 10 personen per workshop.
Prijs € 15, inclusief alle materialen.


“Wij zijn ooit geïnspireerd geraakt door een artikel in Salt magazine over de ‘Tiny House Movement’ en sindsdien woon ik (Gijsbert) nu niet alleen fulltime met mijn gezin in een klein huisje, maar bouw ik ze ook fulltime. Samen met mijn compagnon Gijs vormen we Tiny House Liberté. Als deelnemer aan deze workshop vertellen we je niet alleen over de kleinehuisjesbeweging in Nederland maar helpen we ook met het bouwen ervan. Alleen niet voor jezelf maar voor de koolmees. Er is een dringende behoefte aan koolmeeshuisjes om de beruchte processierups te bestrijden. Koolmeesjes vreten zich er vol mee maar willen het liefst, net als iedereen, zo weinig mogelijk woon-werkverkeer. Dus als wij ze helpen met huisvesting, doen zij de rest. Iedereen maakt een eigen vogelhuisje, dat je later in het Salt Atelier nog kunt beschilderen of bewerken met een brandpen. Met alle huisjes bij elkaar vormen we zo een mooie nieuwe woonwijk die we in het Kuinderbos kunnen ophangen. Maar je eigen huisje mee naar huis nemen, mag natuurlijk ook."

Meer inspiratie op Instagram

Inschrijven
Meedoen met deze workshop? Mail je voorkeursdag en -tijd naar Meetups@GetSalt.com. Je krijgt dan een mailtje met betalingslink terug. Na betaling is je inschrijving voor deze workshop definitief.
Ontmoet de maker Femke Vos de Wael van Plantaardig
Workshop Ecosysteem bouwen in een weckpot.
Tijdsduur 1,5 uur
Wanneer zaterdag: 10.00 - 11.30 / 15.30 - 17.00 uur en zondag: 10.00 - 11.30 / 13.00 - 14.30 uur.
Maximaal aantal deelnemers 12 personen per workshop.
Prijs € 29,50 inclusief alle materialen.


Terwijl we in de grote mensenwereld ecosystemen in rap tempo de nek omdraaien, leert Femke je hoe je er een bouwt en ook behoudt. Als plantaardig ontwerpster en eigenaar van Plantaardig in Middelburg zijn haar groene vingers diep geworteld. Zo heeft ze niet alleen een stadstuinwinkel maar ook een plantenhotel, waar mensen een ‘kamer’ voor hun planten boeken als ze zelf op vakantie zijn, en een plantenasiel waar mensen hun planten achter kunnen laten waar ze niet langer voor kunnen of willen zorgen.
In deze workshop tover je een weckpot van 5 liter om tot een wereld die groeit, bloeit en ontwikkelt. Zelfvoorzienend zijn is de basis. Daar kunnen wij mensen toch ook een hoop van leren.

Meer inspiratie op Instagram

Inschrijven
Meedoen met deze workshop? Mail je voorkeursdag en -tijd naar Meetups@GetSalt.com. Je krijgt dan een mailtje met betalingslink terug. Na betaling is je inschrijving voor deze workshop definitief.
Ontmoet de maker Pieter Snijders van Bold Statements Custom Lettering
Workshop Brush Lettering gebrand op hout
Tijdsduur 2,5 uur
Wanneer zaterdag: 9.30 - 12.00 en 13.00 - 15.30 uur.
Maximaal aantal deelnemers 12 personen per workshop.
Prijs € 35, inclusief alle materialen.


Hand Lettering verheft iets simpels als schrijven tot een ware kunst. Tijdens het Salt Makers Fest kan je op zaterdag twee keer een workshop Brush Lettering gebrand op hout bij Pieter Snijders van Bold Statements Custom Lettering volgen. Met de tips en trucs uit deze workshop leer je schrijven met een brush pen als een pro. Je leert de basis van deze vorm van kalligrafie en hoe je jouw letters in hout kunt branden. Na afloop ga je naar huis met je eigen gebrande, houten naambordje en een hoofd vol inspiratie en technieken om zelf aan de slag te gaan. Bold Statements is het label van Pieter Snijders. Als professioneel handletteraar is hij gespecialiseerd in handgeschilderde belettering en grafische ontwerpen met een ‘vintage’ karakter.

Meer inspiratie op Instagram

Inschrijven
Meedoen met deze workshop? Meetups@GetSalt.com. Je krijgt dan een mailtje met betalingslink terug. Na betaling is je inschrijving voor deze workshop definitief.
Ontmoet de makers Laura Rosen Jacobsen van Werkplaats Buurman Rotterdam
Workshop Bladpers (zaterdag) en geometrische houtkunst (zaterdag / zondag).
Tijdsduur 2 uur
Wanneer zaterdag en zondag van 10.00 - 12.00 uur.
Maximaal aantal deelnemers 10 personen per workshop.
Prijs € 17,50 (bladpers) en € 22,50 (houtkunst), inclusief materialen.

Zondagochtend Geometrische Houtkunst is vol! Wil je deze toch volgen, laat het even weten! We maken op zaterdag wat extra ruimte


Buurman staat voor (lokaal) hergebruik. In plaats van storten, verbranden of laagwaardig recyclen geven de makers van Buurman materialen een tweede leven. En dat ze daar inmiddels heel bedreven in zijn geworden, blijkt wel uit de producten die ze uit hun koker toveren. Onder begeleiding van Laura Rosen Jacobsen van Buurman Rotterdam kun je op zaterdag meedoen aan een workshop waarin je een bloemen- en bladpers maakt. De locatie en het seizoen lenen zich hier al bij uitstek voor. De basis is heel eenvoudig. Aan jou de uitdaging om er tevens een kunstobject van te maken die het thuis goed zal doen.

Op zondag kun je aan de slag met geometrische houtkunst waar M.C. Escher jaloers op zou zijn. Heb je na afloop de smaak te pakken en wil je verder met maken en bouwen. Bij Buurman Rotterdam kun je workshops volgen of aan de slag in de openbare werkplaats waar je per uur, dagdeel of dag gebruik kunt maken van de ruimte en alle materialen en gereedschappen.

Meer inspiratie op Instagram

Inschrijven
Meedoen met deze workshop? Meetups@GetSalt.com. Je krijgt dan een mailtje met betalingslink terug. Na betaling is je inschrijving voor deze workshop definitief.
Ontmoet de maker Maurits Sengers van Eemlepel
Workshop Lepel en spatel snijden.
Tijdsduur 4 uur
Wanneer zaterdag en zondag van 10.00 – 12.00, lunchbreak en vervolg van 13.00 – 15.00 uur.
Maximaal aantal deelnemers 12 personen per workshop.
Prijs € 35 inclusief hout en gebruik materialen.


In deze workshop neemt Maurits Sengers je mee naar de wereld van het hout en leer je de fijne kneepjes van het lepel en spatel snijden. Alles komt aan bod, van mesgrepen, mesvaardigheid, houtkennis, houttaal, schuurtechniek en afwerking. Je gaat aan de slag met het gereedschap van Morakniv dat uit een lepelmes en een houtsnijmes bestaat. Beiden speciaal voor het lepelsnijden ontwikkeld. Al heel snel zal je het meditatieve karakter van het houtsnijden ontdekken. En wie zijn eerste lepel heeft gemaakt is verkocht. Van lepel en spatel ga je vanzelf naar de Finse kuksa en ontvouwt zich langzaam een nieuwe wereld voor je. Mocht je eigen mesjes hebben en werk je daar het liefst mee, neem ze dan mee.
Eemlepel is ontstaan uit liefde voor hout en organiseert verspreid door het jaar diverse workshops en lepelfeesten.

Meer inspiratie op Instagram

Inschrijven
Meedoen met deze workshop? Meetups@GetSalt.com. Je krijgt dan een mailtje met betalingslink terug. Na betaling is je inschrijving voor deze workshop definitief.