Salt Meetup: exclusieve Blue Heart filmavondDEZE MEETUP IS VOL

De laatste wilde rivieren van Europa worden ernstig bedreigd door plannen voor de bouw van 3000 dammen. Voor de Sloveense kajakker Rok Rozman reden om op te staan. De film Blue Heart brengt zijn strijd indrukwekkend in beeld. Op 24 mei organiseert Salt i.s.m. Patagonia een exclusieve filmavond voor Salt-leden op het HQ in Amsterdam. De toegang is gratis. Erbij zijn? Meld je snel aan. Er zijn slechts 100 plekken.

Op de Balkan stromen de laatste wilde rivieren van Europa, van de Sloveense Soča tot de Albanese Vjosa en de Bosnische Unac. Inmiddels staat Rozman niet meer alleen in zijn strijd. In het kielzog van de protesterende peddelaar volgen nu ook lokale gemeenschappen, grassroots protestgroeperingen, NGO’s, talloze natuurbeschermingsorganisaties én het Amerikaanse outdoormerk Patagonia die de strijders een wereldwijd podium biedt met hun Blue Heart campagne. In tegenstelling tot wat energiebedrijven beweren, is er helemaal niets duurzaams aan blauwe Balkanstroom; de waterkrachtcentrales draaien niet alleen complete ecosystemen – 118 ervan zijn zelfs binnen nationale parken gepland – de nek om, ze dwingen lokale gemeenschappen ook om te verkassen. Daarnaast levert 91 procent van de geplande dammen maar betrekkelijk weinig stroom en zijn ze peperduur om aan te leggen (en te onderhouden).

Op 24 mei organiseert Patagonia exclusief voor Salt-leden een exclusieve filmavond met de film Blue Heart waarin de strijd tegen de 3000 dammen op indrukwekkende en ontroerende wijze in beeld is gebracht. Hiervoor opent Patagonia haar inspirerende hoofdkantoor in Amsterdam exclusief voor Salt.

Er is ruimte voor 100 mensen, waarvan we 80 plekken reserveren voor Salt-leden. De overige 20 beschikbare stoelen houden we vrij voor niet-leden die dan eens vrijblijvend kennis kunnen maken met wat wij zoal voor onze leden organiseren.

LET OP! DEZE WORKSHOP IS VOL!Toegang is gratis!
Het enige dat we vragen is een kleine bijdrage van € 5 voor de Salt Give Back Box waarvan de opbrengst in zijn geheel naar de NGO’s gaat die zich inzetten voor het behoud van de laatste wilde rivieren van Europa.

Reken op een hele toffe filmavond, met een hapje en een drankje, en een kennismaking met de mensen achter het merk Patagonia.

Erbij zijn?
We zijn helaas helemaal vol! We hebben nog wel een reservelijst.
Mail voor de reservelijst naar meetups@getsalt.com. Vermeld erbij of je wel of geen lid bent.

Bekijk hier vast de trailer: